Cel mai bun ceai pe care să îl bei după masă pentru a ajuta digestia

ceai pentru digestie Sursa foto: Dreamstime/Pexels (colaj G4Food)

Ceaiurile pot ajuta la ameliorarea simptomelor digestive, precum balonarea și inflamația, relatează Healthline.

Oamenii consumă ceai pentru a trata problemele digestive și alte afecțiuni de mii de ani. S-a demonstrat că mai multe ceaiuri din plante ajută la greață, constipație, indigestie și multe altele. Din fericire, cele mai multe dintre ele sunt disponibile pe scară largă și sunt ușor de preparat.

Iată o listă cu nouă ceaiuri care vă pot îmbunătăți digestia după masă:

Ceaiul de mentă este popular pentru calmarea problemelor stomacale și este considerat cea mai bună alegere de băutură pentru digestie. Studiile arată că mentolul, prezent în mentă, ajută la ameliorarea simptomelor sindromului de intestin iritabil, deși efectele specifice ale ceaiului de mentă nu au fost încă studiate în detaliu.

Ceaiul de ghimbir este un alt ajutor digestiv puternic. Compuși precum gingerolii și shogaolii ajută la stimularea contracțiilor stomacului, reducând greața, balonarea și indigestia. Ghimbirul s-a dovedit eficient în gestionarea greței și în favorizarea golirii mai rapide a stomacului

Rădăcina de gențiană conține compuși amari care stimulează enzimele digestive și cresc fluxul sanguin către sistemul digestiv. Este consumată în mod tradițional sub formă de ceai pentru a îmbunătăți digestia.

S-a demonstrat că ceaiul de fenicul previne ulcerele stomacale la animale și favorizează mișcările intestinale, ajutând la ameliorarea constipației.

Alte ceaiuri din plante, precum rădăcina de angelică, păpădia, senna și rădăcina de nalbă, oferă beneficii precum stimularea acizilor digestivi, promovarea sănătății intestinelor și acționează ca laxative naturale. Ceaiul negru, bogat în teaflavine și tearubigine, are proprietăți antioxidante care pot ajuta la vindecarea ulcerelor stomacale și la ameliorarea indigestiei.

Deși aceste ceaiuri susțin în general sănătatea digestivă, este important să le consumați cu moderație și să consultați un medic dacă este necesar, în special în cazul copiilor, femeilor însărcinate sau persoanelor care iau medicamente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *