Căldura extremă distruge culturile de porumb din România și întreaga lume. Exportatorii americani sunt cei care ar putea beneficia de situație

cafenele, romania, europa, crestere Sursa foto: Jj Gouin | Dreamstime.com

Condițiile meteorologice nefavorabile din Europa și America de Sud ar putea oferi un avantaj producătorilor americani de porumb care se confruntă cu un excedent record, transmite publicația FoodDive.

Se preconizează că vremea extrem de caldă și seceta vor reduce producția mondială de porumb, în special în Ucraina și în Uniunea Europeană. Potrivit estimărilor, producția Ucrainei va scădea cu 14%, iar țări precum Paraguay și România ar putea înregistra scăderi procentuale de două cifre ale randamentului.

Aceste condiții au făcut ca prețurile porumbului din SUA să fie mai competitive la nivel mondial, oferind un potențial impuls exportatorilor americani care se confruntă cu o supraofertă de porumb pe piața internă datorită recoltei record de anul trecut și așteptărilor privind o altă recoltă puternică în acest an.

În ciuda unei ușoare scăderi cu 1% a producției americane față de anul trecut, se așteaptă ca randamentele să atingă un nivel record de peste 6,45 tone la hectar, în special în principalele state producătoare de porumb din Midwest. Cu toate acestea, căldura timpurie și seceta au avut un impact negativ asupra culturilor din sud-est, state precum Carolina de Nord raportând condiții precare ale culturilor.

La nivel mondial, prețurile porumbului au crescut, Ucraina, Brazilia și Argentina înregistrând creșteri de 10,5 și, respectiv, 4 dolari pe tonă. În schimb, prețurile din SUA au înregistrat o creștere minimă de doar 1 dolar pe tonă, ajungând la 182 de dolari, ceea ce le face cele mai competitive pe piața mondială.

Potrivit unui trader din România, producția la hectarul de porumb variază între aproximativ o tonă pe terenurile neirigate și 6-7 tone pe cele irigate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Jj Gouin | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *