Cel mai bun ceai pentru a combate starea de greață / Este folosit de mii de ani, iar studiile îi confirmă efectele

ceai, greata, ceai de ghimbir, ceai pentru senzatia de greata Sursa foto: Dreamstime/Pexels (colaj G4Food)

Consumul unei cești de ceai fierbinte este una dintre cele mai eficiente modalități de a calma un stomac deranjat, mai ales dacă simțiți greață, transmite publicația Healthline.

Greața este caracterizată prin disconfort stomacal și nevoia de a vomita.

De fapt, s-a demonstrat că unele ceaiuri ajută la calmarea grețurilor cauzate de orice, de la răul de mișcare la chimioterapie și sarcină.

Cel mai bun ceai pentru greață este, potrivit sursei citate, cel de ghimbir.

Ceaiul de ghimbir este o infuzie de plante făcută din rădăcină de ghimbir. Această rădăcină a fost folosită ca remediu natural pentru greață de mii de ani și este în mod obișnuit adăugată la bomboane, tablete și produse de mestecat folosite pentru a calma stomacul deranjat.

O analiză a nouă studii a raportat că ghimbirul a ameliorat greața și vărsăturile cauzate de grețurile matinale, chimioterapie, anumite medicamente și intervenții chirurgicale.

În mod similar, un studiu efectuat pe 576 de persoane supuse chimioterapiei a constatat că consumul a 0,5-1 gram(e) de ghimbir a redus semnificativ severitatea stării de greață, comparativ cu un placebo.

Deși majoritatea studiilor s-au axat pe extracte și suplimente de ghimbir foarte concentrate, este probabil ca aceleași beneficii să se aplice și ceaiului de ghimbir.

Pentru a prepara ceai de ghimbir, pur și simplu radeți o bucățică mică de ghimbir decojit și infuzați-o în apă clocotită timp de 10-20 de minute, în funcție de cât de tare vă place. Apoi, strecurați ghimbirul și savurați-l ca atare sau adăugați puțină miere, scorțișoară sau lămâie.

De asemenea, puteți cumpăra pliculețe de ceai de ghimbir din magazine.

Dacă nu vă place ghimbirul, puteți folosi, pentru a combate stările de greață, aceste ceaiuri:

  • de fenicul,
  • mușețel,
  • de mentă,
  • de lămâie cu miere,
  • de lemn dulce.

Citește și Cel mai bun ceai pentru cei care se confruntă cu colesterolul ridicat, potrivit dieteticienilor

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Dreamstime/Pexels (colaj G4Food)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *