10 măști de față făcute acasă pe bază de alimente și care îți vor face pielea minunată

masti, fata, alimente, nutritie Sursa foto: Unsplash

Există alimente care pot fi aplicate pe piele pentru a o înfrumuseța din exterior. Dra. Ana Delgado Rabadá dezvăluie formulele simple, care reușesc să redea pielii cel mai bun aspect al său folosind legume și fructe dintre cele mai ieftine.

1. Castravetele

Industria cosmetică folosește această legumă în fabricarea tonicelor, măștilor și cremelor, deoarece diluează pistruii, netezește ridurile, albeste pielea, înmoaie pielea aspră și calmează eritemele solare. Acasă, castravetele este folosit pentru a reduce cearcănele prin simpla aplicare a câtorva felii pe ochi timp de aproximativ 15 minute.

2. Morcovul

Această legumă curăță și netezește pielea dacă o radem și o aplicăm pe față. De asemenea, este un excelent antiseptic și este indicată în special pentru pielea uscată. Rade-o și aplică-o direct pe piele.

3. Roșia

Este un aliat bun pentru pielea grasă, deoarece oferă o senzație de curățenie și reduce porii deschiși. Pentru a beneficia de aceste proprietăți, taie o roșie și freacă pielea cu ea, lăsând-o să acționeze aproximativ 15 minute, apoi spală fața cu apă rece.

4.Cartoful

Previne uscăciunea pielii cauzată în special de temperaturile scăzute ale iernii. O formulă eficientă este să amesteci coaja rasă a unui cartof cu sucul unei lămâi și să aplici preparatul cu ajutorul unui tampon de bumbac pe față și gât.

5. Migdalele

Sunt un excelent hidratant cutanat datorită conținutului de vitamina E. Pot fi folosite pentru a reduce petele și a hidrata pielea foarte uscată. Formula constă în amestecarea pudrei de migdale cu lapte rece, care se aplică pe față și gât, lăsând preparatul să acționeze timp de 5 minute. Apoi se îndepărtează cu apă rece.

6. Varza

Această legumă este foarte bogată în minerale și vitamine esențiale, care se diluează parțial în apa de fierbere. O modalitate bună de a profita de toți acești nutrienți este să te speli pe față cu zeama care rămâne după fierberea verzei.

7. Banană

Această fructă, zdrobită și amestecată cu o jumătate de lămâie, permite netezirea și întinderea pielii. De asemenea, curăță porii și combate flaciditatea. Pentru aceasta, este suficient să lași aplicat amestecul timp de 30 de minute și apoi să îl îndepărtezi cu apă. Poate fi folosită pentru orice tip de piele.

8. Oul

Este destul de obișnuită utilizarea sa în cosmetica de casă pentru revitalizarea pielii grase, mixte sau uscate. Pentru pielea grasă se bate albușul de ou și se adaugă două linguri de unt de porumb. Se amestecă ambele ingrediente și se aplică amestecul pe față, lăsându-l să se usuce. Apoi se îndepărtează cu apă călduță. Pentru pielea mixtă se amestecă gălbenușul unui ou cu câteva picături de suc de lămâie și o lingură de ulei de măsline. Se aplică pe față, se lasă să acționeze aproximativ 15 minute și se elimină cu apă. Pentru pielea uscată se prepară o pastă cu un gălbenuș, suc de portocală, câteva picături de suc de lămâie și ulei de migdale. Se lasă masca să acționeze aproximativ 15 minute și se îndepărtează cu apă călduță.

9. Lămâia

Sucul de lămâie curăță și netezește epiderma, tonificând pielea grasă și reducând sebumul. Deoarece acționează asupra circulației sanguine, întărește capilarele și previne cuperoza. Se poate prepara o loțiune revitalizantă și hidratantă pentru corp amestecând sucul unei lămâi și coaja unei portocale și a unui grapefruit. Se adaugă apoi o jumătate de cană de lapte rece și, după ce s-a răcit, se aplică pe piele masând.

10. Mărul

Este ideal pentru pielea grasă, deoarece reglează producția de sebum. Pentru aceasta, mărul se zdrobește și se aplică timp de aproximativ 30 de minute.

Vitamine esențiale pentru piele

Anumite suplimente nutriționale îmbunătățesc starea pielii. Vitaminele A, C și E sunt antioxidanți excelenți care hrănesc pielea în profunzime. Suplimentele de vitamina C trebuie luate dimineața, deoarece seara pot provoca insomnie. Magneziul este preferabil să fie luat noaptea, deoarece favorizează somnul. Alte suplimente, precum cele de vitaminele A, D și E, trebuie luate cu grăsimi pentru a le facilita absorbția.

Suplimentele alimentare sunt bune, dar cel mai important este să se îmbunătățească aportul acestor vitamine prin dietă.

Vitamina A

Protejează membrana celulară și, combinată cu vitamina E, previne îmbătrânirea prematură a pielii. Morcovii, caisele, gălbenușul de ou, spanacul, kiwi, sfecla roșie, broccoli sunt alimente bogate în această vitamină.

Vitamina C

Este considerată unul dintre principalii antioxidanți, deoarece acționează asupra radicalilor liberi. Întărește sistemul imunitar în general. Se găsește în citrice, mango, ardei roșu, varză, căpșuni.

Vitamina E

Previne degenerarea celulară a pielii. Se obține din uleiurile de germeni de grâu și de măsline, migdale, alune, soia, in.

Pielea reflectă alimentația și obiceiurile noastre de viață, așa că este important să avem grijă de ambele aspecte pentru a ne bucura de o piele sănătoasă și atrăgătoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *