Un neurolog a spus ce mănâncă aproape zilnic la prânz pentru a preveni apariția bolii Alzheimer

neurolog, alimente, alzheimer, boala Sursa foto: Pexels/Anna Shvets

Alimentele ne pot ajuta să ne menținem inimile sănătoase, glicemia în limite normale și ne pot face picioarele să se miște rapid spre un nou record personal. Deși adesea ne referim la corp și minte ca fiind două entități separate, creierul este, desigur, parte a corpului. Având în vedere acest lucru, alegerile alimentare pot juca un rol important în sănătatea cognitivă.

„Nutriția joacă un rol critic în sănătatea generală, inclusiv în sănătatea creierului și în ceea ce privește riscul de a dezvolta boala Alzheimer”, a declarat Dr. Smita Patel, de la Centrul pentru Sănătatea Creierului din cadrul Endeavor Health, pentru revista Parade. „Înțelegând aceste conexiuni, indivizii pot face alegeri mai informate cu privire la alimentația lor și pot reduce susceptibilitatea la condiții cronice și debilitante, cum ar fi boala Alzheimer.”

Deci, ce avem la prânz? Poate suna sofisticat, dar este de fapt un meniu destul de simplu. Conform Dr. Patel, cel mai bun prânz pentru reducerea riscului de Alzheimer este salata de quinoa cu pui și rodie.

Rețeta ei preferată conține trei sferturi de cană de quinoa, un măr Fuji, semințe de rodie, o treime de cană de migdale, ierburi precum mentă și pătrunjel și piept de pui fără os și fără piele. Una dintre cele mai bune părți este însă faptul că poți personaliza salata după bunul plac.

„O poți face vegetariană. Poți înlocui puiul cu fasole mung, o specie de plantă din familia leguminoaselor”, explică ea.

CITEȘTE ȘI STUDIU: Aceste patru tipuri de alimente ar putea reduce riscul de demență

Creierul tău va fi de acord cu această alegere. „Îmi place și echilibrul dintre proteine, legume și grăsimi sănătoase, care pot oferi energie susținută și pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge”, continuă ea.

Ce legătură au toți acești nutrienți cu boala Alzheimer și sănătatea cognitivă în general? Să analizăm datele.

Potrivit unui studiu din 2022, consumul de proteine animale poate ajuta la prevenirea declinului cognitiv la adulții cu diete predominant pe bază de plante. Totuși, proteinele vegetale pot avea și ele un rol. Un studiu amplu de la Harvard, care a analizat 77.000 de persoane pe parcursul a 20 de ani, a descoperit că fasolea și leguminoasele, în special fasolea Lima și mazărea, sunt cele mai bune alegeri pentru combaterea declinul cognitiv.

Legumele sunt, de asemenea, un element cheie într-o dietă sănătoasă pentru creier. Un studiu din 2022 a constatat că adulții în vârstă din Japonia care consumau mai multe legume aveau șanse mai mici să aibă demență.

Grăsimile sănătoase, cum ar fi cele găsite în migdale, pot, de asemenea, să facă bine creierului. O meta-analiză din 2023, care a implicat peste 103.000 de persoane, a raportat că alimentele bogate în omega-3 poate reduce șansele unei persoane de a dezvolta demență și declin cognitiv cu aproximativ 20%.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Și creierul și inima sunt de acord cu acest mic dejun. Numai buzunarul nu și nu. Mămăliga cu brânză are ceva ?

    • Evident ca nu are nimic, numa ca e nevoie de o varietate de legume si fructe.

  2. Da dar dacă ai 18 operații de tumora ,recidivat, tumora maduva coloanei.,sacru ,nefrectomie dr.,anus contra naturii etc Am nevoie de un stomatolog pentru implant și cind a văzut neurofibromatoza din. naștere nici nu a vrut sa audă de mine .La anus contra naturii nu ai voie fasole.si s.a.m.d..Ce reteta îmi.dati sa simt și eu ca trăiesc fără frica

  3. Cercetările științifice dovedesc că hrana pentru oameni ar trebui să fie sănătoasă, pentru a fi sănătoși!! Când apa, aerul, solul sunt infestate cu poluanți periculoși, cum să fie alimentația sănătoasă????? Când oamenii folosesc mii de medicamente, chimicale otrăvuri, vaccinuri, etc. pentru tratarea unor maladii, fără a fi testate sigur viața le va fi pusă în pericol, chiar de folosesc diete speciale!! Farmaciile s-au înmulțit, alimentele sunt nesănătoase, aerul poluat și oameniirea e în pericol. Războaiele nu poluează?? Doamne, unde-i înțelepciunea omenească?? Să facem mișcare în aer curat, să folosim hrana simplă nepoluată diversificată și să eliminăm stresul și medicamentele, otrăvuri!! Să trăim frumos in NATURĂ, în libertate și liniște!! SĂNĂTATE tuturor!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *