6 lucruri, inclusiv „Arăți sănătos”, pe care nu ar trebui să le spui niciodată persoanei cu care iei masa – și de ce

lucruri, masa, psihiatri, tulburari alimentare Sursa foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Să iei masa cu alți oameni poate fi „un teren minat” din punct de vedere social, iar comentariile despre mâncare sunt unele dintre cele mai periculoase lucruri pe care le poți face într-o asemenea situație, transmite Huffington Post. Publicația a vorbit cu psihiatri, fondatoarea unei clinici pentru tulburări alimentare și terapeuți pentru a vedea ce nu este potrivit să spui într-un asemenea context.

Chiar și remarcile bine intenționate pot fi dăunătoare sau declanșatoare, în special pentru cei care se confruntă cu tulburări de alimentație sau anxietăți alimentare.

Iată șase fraze pe care ar trebui să le evitați:

1. „Întotdeauna trebuie să fii sănătos”

A face comentarii despre alegerile alimentare ale cuiva poate duce la sentimente de conștiință de sine și rușine. De exemplu, unii colegi de muncă fac remarci răutăcioase despre mesele altora (ex. vegetarieni sau vegani), ceea ce face ca prânzurile în grup să fie inconfortabile.

2. „Nu aș mânca niciodată ___.”

A sublinia că eviți anumite alimente îi poate face pe ceilalți să se simtă judecați și rușinați. De asemenea, întărește cultura dietei și implică o comparație a tipurilor de corp, care poate fi deosebit de dăunătoare.

3. „Nu ai de gând să mănânci toate astea, nu-i așa?”

Astfel de afirmații pot face oamenii să se simtă judecați cu privire la mărimea porțiilor și la alegerile lor alimentare. De asemenea, este mai bine să evitați comentariile cu privire la propria sațietate sau la cât de mult ați mâncat, deoarece acest lucru poate declanșa conștiința de sine la ceilalți.

4. „Oh, ești bun (sau rău) astăzi pentru că mănânci ___.”

Etichetarea alimentelor ca fiind „bune” sau „rele” favorizează un sentiment de rușine și poate fi declanșatoare. Este important să promovați ideea că toate alimentele se pot încadra într-o dietă sănătoasă, cu excepția cazului în care există restricții medicale specifice, cum ar fi alergiile.

5. „Ții dietă?”

Trebuie evitate comentariile cu privire la modul în care alimentele afectează corpul cuiva, cum ar fi insinuarea creșterii sau scăderii în greutate. Aceasta include, de asemenea, discuțiile negative despre propriul aspect legat de mâncare în prezența altor persoane.

6. „Arăți sănătos.”

Deși poate părea un compliment, acesta poate fi interpretat greșit de către o persoană cu o tulburare de alimentație ca un comentariu cu privire la greutatea sa. În schimb, concentrați-vă pe alte aspecte ale personalității sau realizărilor lor.

De ce nu ar trebui să comentați ce mănâncă alții

Niciodată nu cunoști cu adevărat bătăliile personale de sănătate sau nevoile dietetice ale cuiva. Comentariile pot lăuda involuntar afecțiuni precum tulburările de alimentație sau pot face oamenii să se simtă rușinați de schimbările alimentare necesare. Diferențele culturale joacă, de asemenea, un rol; este posibil ca oamenii să se fi simțit rușinați de alegerile lor alimentare în trecut.

Cum să răspundeți la ceea ce spun alții despre ceea ce mâncați

Dacă vă confruntați frecvent cu comentarii nedorite despre mâncarea dumneavoastră, elaborați o strategie pentru a face față. Evitați să fiți de acord cu comentatorul și evitați etichetarea alimentelor. Schimbarea subiectului este o abordare practică; de exemplu, dacă cineva spune: „Arată foarte sănătos”, ați putea răspunde cu: „Are un gust foarte bun”. Redirecționarea conversației poate ajuta, de asemenea. Dacă vă simțiți confortabil, puteți solicita direct schimbarea subiectului spunând: „Putem să nu vorbim despre mâncare sau despre corpurile noastre?”

Sursa foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *