Vila Il Palagio și proprietatea din Toscana unde Sting și soția sa produc ulei de măsline, vin, miere, ouă și conserve din producție proprie de legume și fructe. Și la casa din UK au găini și grădină de legume

Sting Toscana Il Palagio viticultura ulei de masline conserve legume pomi fructiferi miere oua ferma biologica in UK foto: https://www.facebook.com/sting

În anii 90, Sting și soția sa au decis să cumpere o proprietate în Toscana, încântați de atmosfera încântătoare și irezistibilă a regiunii pe care au avut ocazia să o cunoască locuind temporar în regiune, pe când artistul pregătea celebrul albul The Soud Cages, lansat în 1991. A fost momentul întânirii de gradul 0 între artistul cu caracter extrem de rezervat și vin, băutura care uneori te scoate din propriile limite, care pot fi și psihologice, nu doar intelectuale. Cine știe cât de mult a influențat relativa schimbare de perspectivă faptul că se întâmpla totul nu la mult timp după dispariția tatălui artistului.

Fapt e ca întâlnirea cu Toscana a reprezentat un „punct și de la capăt” în existența sa.  Acolo avea să petreacă împreună cu soția cea mai mare parte a timpului, acolo aveau să se nască și o parte din copii. Și tot acolo aveau să pună bazele unei aventuri antreprenoriale în domeniul agricol. Inițial, părea mai mult pariul unei personalități ușor extravagante, dar în final s-a dovedit un succes. Ideea de a investi o mare parte din banii câștigați din muzică în producții de calitate de vin și ulei de măsline a fost una inspirată.

O vilă cu 350 de hectare de teren în jur, un farm shop și o pizzerie

Proprietatea în centrul căreia se află vila Il Palagio se întinde pe 350 de hectare, din care o parte sunt cultivați cu viță de vie și cealaltă cu măslini, ambele fiind culturi bio. Recent, uleiul a fost premiat de Slow Food Italia și publicația gastronomică Gambero Rosso, atribuindu-se maxima recunoaștere, simbolizată de trei frunze de măslin în cadrul celui mai important ghid în domeniu. De producția de vin a fost ales să se ocupe un oenolog expert, Riccardo Cotarella, care de-a lungul timpului a produs multe etichete de Chianti și Sangiovese. Culesul se face exclusiv manual, iar în procesul de producție se folosesc doar utilaje din inox.

O altă parte a proprietății este dedicată pomilor fructiferi, din care se produc conserve. La fel ca și din legumele cultivate, toată producția fiind bio. Pe lângă ele, se produce și miere și există și o crescătorie de găini care produc ouă biologice.

În paralel cu producțiile de vin și de ulei, pe proprietate a fost organizat și un farm shop, cu produse locale și evenimente, iar de anul trecut alături de shop a apărut și o pizzerie, unde seara se poate mânca într-o ambianță muzicală ușor de intuit.

Soția este geniul creator al proiectului

Conform ediției italiene a revistei Forbes adevăratul spirit creator din spatele aventurii este soția artistului, care s-a ocupat de selecția figurilor cheie ale societății, dar supervizează și întregul proces de producție.

Ea a povestit că au trecut mulți ani în căutarea locului potrivit și când proprietatea Il Palagio le-a apărut în fața ochilor au ales-o pe loc. Și asta, pentru că avea un aer familial, de casă de familie, unde în trecut chiar locuise o familie care producea vin.

Iar vinul care se produce astăzi pe proprietate este vândut în mare parte în Italia, dar se și exportă și ajunge în diferite wine shop de prestigiu în 43 de țări.

„Părinții noștri erau țărani”

Poate părea surprinzător, dar avea deja oarece experiență legat de cultivarea plantelor și creșterea animalelor înainte de aventura italiană. „Avem o fermă biologică în Marea Britanie și când copiii erau mici produceam noi aproape tot, dar e adevărat că în ultimii ani am renunțat să mai creștem vite, oi și porci, pentru că nu e timp suficient. Însă avem încă o grădină minunată și găini care ne dau ouă proaspete. Cultivarea pământului e ceva la care ținem foarte mult. Părinții noștri erau țărani, în timpul războiului. Și își cultivau propriile legume în grădină.

Un fapt mult mai des întâlnit în Anglia de după război decât acum. Pentru noi e chiar un mare privilegiu să putem continua să facem asta. Echilibrul om-natură, alături de respectul pe care trebuie să îl dovedim în raport cu pământul ca să ne protejăm planeta este absolut vital pentru supraviețuirea noatră, a tuturor” – sunt cuvintele lui Trudie Styler, soția renumitului artist britanic.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *