Viața la țară a spaniolului Juan, căsătorit cu o româncă. Cei doi și-au construit o casă într-un sat din Prahova / Ibericul critică calitatea unor servicii și nu înțelege tăierea porcului

spaniol, viața la sat Casa lui Juan (Sursa foto: G4Food)

Juan și-a construit, împreună cu soția, o casă într-un sat din județul Prahova, numit Podenii Vechi. El este spaniol și locuiește în Valencia. Casa pe care și-a construit-o familia la sat nu a venit dintr-o dorință profundă de a trăi în mijlocul naturii, ci pentru că soția spaniolului este originară din acea zonă. După ce s-a căsătorit, Juan a decis că ar fi potrivit să aibă o casă și în satul unde soția sa, Violeta, și-a petrecut copilăria.

„Locuiesc în oraș (Valencia), iar casa de la țară este destinată să fie doar o a doua reședință, nu un loc permanent de locuit”, a declarat Juan pentru G4Food.

Juan spune că a trăit și el la țară în trecut, dar experiența din țara natală a fost diferită, fiind mai liniștită, dar și mai plictisitoare.

El nu planifică să se mute definitiv la sat, cel puțin nu în viitorul apropiat. Pentru Juan, viața la țară este mai liniștită decât cea din oraș. Totuși, nu și-a dorit niciodată să facă din asta un stil de viață permanent.

În ceea ce privește integrarea în comunitate, Juan consideră că s-a adaptat bine. Cu toate acestea, observă că viața rurală vine cu unele dezavantaje, cum ar fi lipsa anumitor servicii.

„Serviciile comunitare… nu e apă la robinet, dar dacă faci o groapă de doi metri iese apa.” – Juan.

Când vine vorba de grădinărit, Juan apelează la insecticide și îngrășăminte pentru a-și menține grădina sănătoasă. El nu petrece suficient timp acolo (în grădina de la sat) pentru a experimenta tehnici avansate de grădinărit. Nu are preferințe în privința plantelor și nu este interesat prea mult de permacultură sau metode de grădinărit organic.

spaniol, viața la sat
Grădina lui Juan (Sursa foto: G4Food)

Juan nu crește animale, ci cumpără produse de origine animală direct de la supermarket. El nu înțelege obiceiul românilor de a tăia porcul și totul i se pare mai mult o tortură. Juan nu este mulțumit de faptul că oamenii sunt atât de legați de tradiție.

El este conștient că perspectiva sa este diferită, fiind influențată de faptul că nu este originar din România. Acest lucru îi conferă un punct de vedere unic și, uneori, critic față de viața rurală din țara soției lui.

Sursa foto: G4Food

Citește și: Pildă pentru tinerii care vor să se mute de la oraș la sat / O bătrână, care a trecut prin colectivizare, vorbește despre cum au evoluat muncile agricole și viața la sat din copilăria sa până azi / „Un om de la oraș nu rezistă la țară!”, e convinsă Sofia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Juan “nu înțelege obiceiul românilor de a tăia porcul și totul i se pare mai mult o tortură.” Juan înțelege doar drăgălășenia coridelor.

  2. Foarte bune observații.Occidentalii sunt răciți,iar noua ne dau aspirina.O gașca de colonialisti,pătați cu sânge,care oftează de grija animalelor de la noi…spaniolii fac spectacol din crima și tortura animalelor, occidentalii nu ne vor ursii pe care i-am oferit dar cârcotași.RUSINE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *