Uniunea Europeană continuă să aloce fonduri pentru combaterea malnutriției la nivel mondial / Suma angajată pentru următorii ani este de aproape 3,5 miliarde de euro

comisia europeana, malnutritie, bani foto Pexels.com/@Isaac Naph

Comisia Europeană a anunțat joi, 27 martie, la summitul ”Nutrition for Growth” (N4G) / „Nutriție pentru creștere”, de la Paris, un nou angajament de 3,4 miliarde de euro, până în 2027, pentru combaterea malnutriției la nivel mondial, a anunțat forul european pe site-ul propriu

Acest angajament se bazează pe eforturile actuale ale Uniunii Europene de a reduce toate formele de malnutriție și de a face progrese în intervențiile legate de nutriție la nivel global.

Investiția UE va fi concentrată pe sprijinirea țărilor partenere care se confruntă cu niveluri ridicate de malnutriție la copii, în special în Africa Subsahariană. Vor fi ajutați cu precădere copiii sub cinci ani și tinerele mame însărcinate și cele care alăptează, care suferă de malnutriție acută severă. Sprijinul va fi adaptat pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecărei țări, cu un accent deosebit pe populațiile cele mai vulnerabile din mediile cel mai puțin dezvoltate și fragile.

Angajamentul UE va continua, de asemenea, la nivel mondial și regional, unde UE promovează cu succes inițiative de consolidare a guvernanței în domeniul nutriției și a colaborării internaționale în materie de cercetare și dezvoltare.

Angajamentul decis în prezent urmează angajamentului anterior al UE de 2,5 miliarde de euro pentru perioada 2021-2023, anunțat la summitul N4G de la Tokyo. UE și-a depășit angajamentul inițial cu aproape 1,9 miliarde de euro, contribuind în final cu un total de 4,4 miliarde de euro pentru perioada 2021-2023.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Pentru a-și maximiza impactul, UE investește prin intermediul strategiei sale Global Gateway în infrastructura esențială, în îmbunătățirea accesului la serviciile publice, în sprijinirea lanțurilor valorice agroalimentare locale și în promovarea creșterii economice durabile.

Context

Uniunea Europeană sprijină inițiative la nivel mondial, regional și național care consolidează guvernanța în domeniul nutriției, încurajează colaborarea internațională în materie de date și promovează cercetarea în domeniul nutriției și dezvoltarea tehnologiei. În plus, UE furnizează asistență umanitară pentru a aborda malnutriția acută severă, oferind tratament vital pentru sute de mii de copii vulnerabili din zone izolate, fragile sau afectate de o țară.

Prin integrarea nutriției în programele sale, UE consolidează legătura dintre acțiunile umanitare și cele de dezvoltare, recunoscând că abordările multisectoriale sunt esențiale pentru a aborda cauzele profunde ale malnutriției.

Rezultatele pe teren sunt promițătoare: Investițiile UE au îmbunătățit semnificativ nutriția maternă și infantilă, țările partenere fiind pe cale să reducă numărul de copii sub cinci ani care suferă de retard de creștere cu cel puțin 7 milioane până în 2025.

Reuniunile la nivel înalt „Nutriție pentru creștere” (N4G) au avut un rol esențial în accelerarea progreselor către o lume fără malnutriție. Începând din 2013, țările-gazdă, inclusiv Regatul Unit, Brazilia, Japonia și, în prezent, Franța, au valorificat aceste evenimente globale pentru a mobiliza angajamente și a coordona eforturile guvernelor, donatorilor, societății civile și sectorului privat, obținând rezultate cu impact și ameliorând rezultatele nutriționale la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *