Restaurantele vegane, un mod inedit de a trăi într-o lume plină de arome și inovații culinare. Acestea promovează gustul sănătos și sustenabil. Mâncarea vegană este pentru consumatorii fideli, și nu numai. Oricine e interesat de o nouă perspectivă poate vizita un astfel de restaurant. În funcție de recenziile oamenilor, articolul oferă un top al restaurantelor de acest fel, din România, în funcție de orașul ales aleatoriu.
București | Sara Green
Sara Green s-a născut din dragoste: pentru copii, pentru oameni și bineînțeles pentru natură. Dragostea este motivul pentru care cu toții luăm ființă și ne naștem cu o menire. Menirea Sara Green este să vă ofere preparate bazate pe dragostea pe care ne-o oferă natura: însăși roadele ei pregătite de oamenii noștri, care înțeleg, respectă și iubesc cel mai de preț bun: experiența clientului, transmite saragreen.ro.
Cluj | Samsara Foodhouse
Samsara servește de peste 11 ani preparate naturale realizate cu multă pricepere și drag.
Conceptul este simplu, la fel ca si preparatele pe care le servim. Prin simplitate, fiecare ingredient este pus in valoare, fără să își piardă identitatea, potrivit samsara.ro.
Atunci când alegem să gătim cu produse locale și sezoniere, ne conectăm cu locul în care ne aflăm și natura din jurul lui. Produsul local și natural este un pilon important în povestea noastră și în meniul nostru vegetarian, vegan și raw vegan. Aducând ingredientul mai aproape de oaspetele nostru, creăm o miriadă de beneficii pentru toți cei implicați, de la fermier la consumator și chiar până la întregul mediu înconjurător. Povestea restaurantului nostru vegetarian și vegan, născut la Cluj-Napoca se învârte în jurul calității ingredientelor, a combinațiilor creative, a aromelor desăvârșite și a servirii prietenoase.
Timișoara | Biofresh
De pe pagina lor de Facebook afăm că Biofresh este pentru pasionații de gustări fine și preparate culinare rafinate, pregătite cu măiestrie și bucurie. De asemenea, pentru cei care sunt în căutarea unei experiențe culinare care să îmbogățească simțurile, pentru cei care pun sănătatea în fruntea priorităților. Cu alte cuvinte, pentru cei care doresc să-și refacă energia după o zi activă, savurând gustări rapide pline de vitamine și nutrienți hrănitori.
Iași | Cuib
Potrivit incuib.ro, aflăm faptul că restaurantul este recunoscut pentru determinarea și eforturile angajaților de a pregăti hrană gustoasă, sănătoasă și prietenoasă cu mediul, folosind ingrediente proaspete, cât mai naturale posibil, locale și de sezon. Se estimează că în prezent, un procentaj de 70-80% din ingredientele din meniu sunt considerate cât mai locale sau regionale.
Viziunea lor este ca pe termen lung, să aibă propria grădină și un nou restaurant la marginea ei, astfel încât ingredientele hranei pe care o pregătesc să ajungă cât mai direct din grădină în farfurie.
CUIB împărtășește viziunea organizației care i-a dat naștere – Mai bine – cea a unei lumi mai bune, sustenabilă din punct de vedere ecologic, echitabilă din punct de vedere social și guvernată de norme și principii etice solide.
Constanța | PlantEat /it/
După cum ne spun recenziile, mâncarea este gustoasă. Este o locație idilică pentru cei care nu mănâncă carne. Atmosfera este confortabilă, intimă, de familie. Vin multe familii cu copii mici. Ca dezavantaj, s-ar putea menționa că locația este prea mică și mesele sunt prea apropiate.
Se recomandă cu drag, servirea este rapidă, mâncarea este gustoasă și atmosfera este relaxantă. Este un loc absolut superb cu un meniu care a inspirat oamenii să încerce lucruri noi în bucătărie.
Printre altele, se poate mânca supa cu quinoa, pachetele cu spanac și humusul cu morcovi copti și plăcinta cu vanilie și măr. „M-am lins pe degete”, transmite o clientă. De asemenea, locul este preferat și de cei care nu sunt vegani.
Brașov | rawdia
rawdia este un restaurant şi magazin vegetarian şi raw-vegan unde găseşti atât preparate şi ingrediente predominant raw-vegane cât şi prieteni care împărtăşesc cu tine aceleaşi convingeri despre un mod de viaţă sănătos şi curat. In galantar te aşteaptă, pline de vitalitate, preparate de hrană vie şi superfoods, specialităţi din pâine dospită cu maia, pâinici raw, gustări, creme, pate-uri, supe, salate, deserturi şi sucuri&smoothies, toate super delicioase, conform rawdia.ro.
Craiova | Craft
După cum observăm pe pagina de Facebook CRAFT, acesta este creat cu energie și pasiune și este locul care se potrivește tuturor.
Se menționează că este o combinație de design și gust, iar locația este ideală pentru a-ți petrece timpul într-o atmosferă relaxată în centrul orașului.
Se afirmă că la CRAFT se adună elemente de design, mâncare, băuturi și colecții de vinuri și se recomandă călduros să te lași ghidat de personalul lor pentru a alege ce este potrivit pentru tine.
Sursa foto: Pixabay / Facebook / Instagram