Un magazin din Austria, un procesator de carne din Irlanda și o asociație agricolă din Spania își dispută titlul de cel mai bun retailer ecologic din Uniunea Europeană/Premiile EUOrganic vor fi acordate luni, 23 septembrie

agricultura ecologica, Premiile EUOrganic, Uniunea Europeana foto: Facebook/@Coolanowle Organic Meats

Trei finaliști își dispută titlul de cel mai bun retailer eco din Uniunea Europeană: un  magazin din Austria, un procesator de carne din Irlanda și o asociație agricolă din Spania. Gala premiilor EUOrganic, care acoperă mai multe categorii, este programată să se desfășoare în 23 septembrie 2024, la Bruxelles, potrivit Comisiei Europene. 

BIOGAST GmbH, Austria
BIOGAST este un partener de încredere în sectorul organic al Austriei și un pionier în comerțul en-gros de produse ecologice, de peste 25 de ani. Cu conceptul său inovator de magazin ”Mei BioMarkt”/Piața mea bio, BIOGAST oferă o gamă largă de produse organice de înaltă calitate, incluzând aproximativ 14.000 de articole achiziționate de la producători mici. 

Dedicată consolidării viitorului producției alimentare sustenabile, compania caută comercianți deschiși către noi piețe. Firma a fondat asociația ”Forum Biofachhandel” pentru a promova networkingul între magazinele organice. Eforturile lor se extind și dincolo de granițele Austriei, susținând comercianții de produse ecologice din țările vecine.

Coolanowle Organic Meats – Produse Fără Gluten, Irlanda
Situată în comitatul Laois, Irlanda, această fermă organică de familie este specializată în procesarea și vânzarea de carne. Cu peste 150 de tăieturi și produse din carne organică certificate, este un jucător important pe piața cărnii din Irlanda. 

Linia lor proprie de procesare asigură pregătirea cărnii pentru vânzare directă, cu livrare de carne de vită, miel, porc, bacon și pui organic în toată Irlanda prin magazinul lor online. De asemenea, participă săptămânal la mai multe piețe locale de fermieri. Cu peste 20 de ani de experiență, afacerea este construită pe agricultură sustenabilă și producția etică de carne, câștigând încrederea clienților din întreaga țară.

SAiFRESC, Spania
Fondată de trei fermieri în 2011, Hortaval Natur S.L. a făcut tranziția de la agricultura convențională la agricultura ecologică, dezvoltând modelul agroecologic ”SAiFRESC”. Această inițiativă demonstrează că este posibilă revitalizarea durabilă a agriculturii în Huerta de Valencia, atât din punct de vedere social, cât și economic. Hortaval cultivă 30 de hectare împărțite în trei ferme organice certificate, de unde obține o gamă de 70 de produse ecologice. 

90% dintre produsele lor provin din propriile recolte, restul de 10% fiind din surse locale. Vând prin canale scurte, reducând nevoia de ambalaje și impactul asupra mediului. Ei adoptă economia circulară prin reciclarea materiei organice și minimizarea resurselor externe. Cu 30 de angajați, contribuie la economia locală și oferă ateliere educative despre agricultura organică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *