Înainte de 2010, Daniel Limbășanu vindea materialele de finisaj ale unei cunoscute firme de profil. În cartea sa de muncă, sunt menționate funcțiile de administrator și director. Convingea clienții că faianța și gresia depozitului pe care-l administra erau cele mai bune pentru casa lor. Criza economică din perioada aceea a lovit însă și afacerea pentru care lucra. Daniel a luat atunci o decizie majoră: s-a întors acasă, în satul bunicilor și părinților săi, Racovița, din județul Sibiu, și a început să crească porci din rasa Mangalița.
”Bunicul meu, care a fost paznic de vânătoare, a crescut un porc din rasa Bazna. Am decis să cresc Mangalița, după ce m-am documentat temeinic despre această rasă. Gustul cărnii e inconfundabil”, își amintește Daniel.
Prima oară a cumpărat 12 porci din județul Satu Mare. Primul porc tranșat a fost preparat acasă și vândut la Piața țărănească organizată în Sibiu de consiliul județean. Era o zi de sâmbătă și clienții s-au înghesuit la stand să guste un sortiment de carne mai puțin cunoscut. ”Primii mei clienți vin și acum, după nouă ani, să cumpere de la mine. Lor li s-au adăugat mulți alții, care fac coadă la taraba mea” mă asigură fermierul.
Taraba din Piața țărănească a ajuns insuficientă pentru vânzarea preparatelor din porcii Mangalița crescuți în ferma din Racovița, mai ales că în fermă numărul acestora a devenit tot mai mare. În prezent, fermierul are 33 de scroafe și 3 vieri.
”M-am apropiat de restaurantele din Sibiu și din împrejurimi. Am stabilit contacte cu patronii și cu bucătarii. Erau și ei la început, am crescut împreună. Sunt restaurante care cumpără de la mine anumite piese, de pildă ciolanul sau coastele” precizează fermierul.
Carnea și preparatele din carnea porcilor crescuți la Racovița ( sănină, șuncă, cârnați, pateu, etc ) ajung la câteva restaurante din Sibiu și din Cisnădioara. Restaurantul sibian Lor and pune pe masa clienților ciolanul de Mangalița. Pensiunea Apfelhause din Cisnădioara gătește coaste de Mangalița. Restaurantul ”La pasaj” servește ”ceafa lui Limbășanu”. Desigur, în meniu se află și platouri cu slănină, gușă, cârnăciori, pateu, etc.
Crescătorul de porci Mangalița din Racovița a reușit să creeze și să facă funcționale câteva lanțuri alimentare, al căror capăt începe fie în ferma sa, fie în curțile altor crescători, de anvergură mai mică. Porcii sunt tranșați la un abator din Cârțișoara, apoi carnea este procesată/preparată în ferma din Racoviția, de unde preparatele sunt livrate unor restaurante și pensiuni din Sibiu și Cisnădioara. Fostul administrator de firmă care vindea gresie și faianță a ajuns cel mai important crescător de Mangalița din județul Sibiu.