Trei ceaiuri din plante pe care nu ar trebui să le bei, dacă ai diabet / Dieteticienii explică de ce nu sunt recomandate aceste plante

Ceaiuri de plante nerecomandate diabeticilor Foto: Pexels

Ceaiurile din plante sunt populare datorită efectelor pe care le au acestea asupra sănătății, în general. De la scăderea inflamației la îmbunătățirea sănătății intestinelor și la ameliorarea stării de greață, se pare că există un ceaiuri din plate pentru orice, inclusiv pentru diabet. Dar nu toate sunt recomandate în cazul persoanelor care suferă de această maladie, arată Eating Well.

Diabetul este o afecțiune cronică în care glicemia este prea ridicată. De obicei, după ce mâncăm carbohidrați, pancreasul eliberează hormonul insulină pentru a muta glucoza din sânge în celule, pentru a o transforma în energie. În cazul diabetului, pancreasul nu produce suficientă insulină sau celulele noastre nu pot utiliza insulina în mod eficient, ceea ce duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge. În timp, acest lucru poate duce la alte boli cronice precum cele cardiovasculare, probleme de vedere, boli renale și neuropatie.

Există un motiv pentru care trebuie să fiți precaut cu ceaiurile din plante. Deoarece ceaiurile pe bază de plante sunt, din punct de vedere tehnic, suplimente, Administrația pentru Alimente și Medicamente nu le reglementează în același mod ca alimentele și băuturile. Acest lucru a dus la îngrijorări cu privire la calitatea a ceea ce se află în pliculețul de ceai real. „Este important să vă asigurați că orice suplimente, cum ar fi ceaiurile din plante, pe care le luați nu vă fac rău”, spune Lorena Drago, nutriționist specializat în diabet și nutriție multiculturală. „De exemplu, un ceai din plante ar putea interacționa cu unul sau mai multe dintre medicamentele dumneavoastră, ar putea afecta nivelul glicemiei, ar putea provoca hipoglicemie și ar putea duce la alte probleme de sănătate.”

Așadar, persoanele cu diabet ar trebui să evite unele ceaiuri din plante. Teri dintre ele sunt categoric interzise.

Ceai de Aloe Vera

Această plantă populară este bine cunoscută ca gel pentru ameliorarea durerilor cauzate de arsurile solare. Dar poate fi găsită și sub formă de ceai. Cu toate acestea, Palinski-Wade recomandă prudență înainte de a bea o ceașcă de ceai de aloe vera. „Cercetările au arătat că consumul de aloe vera poate avea un efect drastic asupra glicemiei, ridicând îngrijorarea cu privire la un episod hipoglicemic”, spune ea.

Deși cercetările sunt puține, un studiu mai vechi a explorat impactul pulberii de gel de aloe vera asupra răspunsului zahărului din sânge și a lipidelor din sânge la persoanele care trăiesc cu diabet de tip 2. Constatările lor: Consumul de pulbere de gel de aloe vera a dus la o reducere semnificativă a glicemiei, a tensiunii arteriale și a colesterolului. Acest lucru ar putea părea încurajator. Cu toate acestea, aceste efecte puternice au un potențial dezavantaj, deoarece ar putea provoca o glicemie periculos de scăzută pentru persoanele care iau medicamente pentru scăderea glicemiei, spune Palinski-Wade.

Ceai de mușețel

Acest ceai de plante medicinale este folosit de secole pentru a ajuta la somn, digestie, sănătate mintală și multe altele. Nu ignorăm știința. Dar dacă suferiți de diabet și luați și medicamente anticoagulantele precum warfarina, mușețelul poate interacționa periculos cu medicația. De fapt, interacțiunile potențiale sunt atât de îngrijorătoare încât un studiu a precizat în mod special să nu se recomande mușețelul pacienților care iau warfarină din cauza potențialului de risc crescut de sângerare.

Partea bună este că mușețelul nu este o problemă pentru toți cei care trăiesc cu diabet. Este doar pentru cei care iau aceste medicamente. Așadar, dacă vă place ceaiul de mușețel, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a-l lua.

Ceai de schinduf

Schinduful are o lungă istorie ca remediu pentru gestionarea diabetului. Și știința este de acord. Cercetările sugerează că schinduful poate îmbunătăți glicemia, colesterolul și trigliceridele. În același timp, este posibil să nu fie sigur pentru toată lumea. Suplimentele de schinduf pot avea efecte hipoglicemice, provocând o scădere a zahărului din sânge. În plus, acestea pot interacționa și cu medicamentele anticoagulante, provocând îngrijorare pentru cei cu diabet și afecțiuni cardiovasculare. Înainte de a utiliza schinduful ca ceai din plante sau supliment, discutați cu medicul dumneavoastră. Asigurați-vă că nu va interacționa cu medicamentele dumneavoastră.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *