Transformă ardeii kapia care nu apucat să se coacă (înroșească) în delicii culinare/Trucuri și sfaturi utile de la experți și pasionați de legumicultură

Ardeii kapia verzi pot fi valorificați Imagine creată cu ajutorul AI ChatGPT

Este sezonul recoltelor și foarte mulți dintre cei care se ocupă de agricultură se lovesc de diferite probleme. Amatori sau profesioniști, Facebook este un loc de întâlnire al tuturor, un loc unde pot să comunice și să primească unele răspunsuri. Pe un grup cu un astfel de specific, un utilizator a întrebat ce poate să facă pentru a valorifica ardeii kapia care, din cauza condițiilor meteo, nu au apucat să se înroșească, dar nu mai pot fi lăsați neculeși.

Răspunsurile nu au întârziat să apară și sfaturile și recomandările au fost din cele mai interesante. Unii au recomandat să fie puși în în hârtie de ziar și în lădițe, la loc răcoros și întunecos, în timp ce alții au spus că pot fi copți și păstrați în borcane sau la congelator, ori tăiați cubulețe și păstrați la congelator, buni de utilizat pentru ciorbe.

„Depozitat în lădițe, acoperiți cu o hârtie, în magazie sau beci, se înroșesc în timp”, a recomandat un utilizator.

„În lădițe, să puneți câte 1 sau 2 mere roșii. De asemenea, se pot consuma fripți în ulei. Se pot valorifica și în piață”, a recomandat un altul

Pot fi amari?

Alții au spus că pot fi tăiați cubulețe și puși la congelator sau copți și decojiți și păstrați în borcan, însă aceste metode au stârnit cele mai multe controverse. „Copți și băgați la borcan cu sare, oțet ulei și zeama lor proprie cu usturoi puțin copt”, a recomandat un alt utilizator. „Sunt amari, va pierde vremea”, a răspuns un altul, declanșând o adevărată dezbatere pe această temă.

„Vă contrazic, eu am copt așa verzi ardeii kapia și nu sunt deloc amari, și eu am avut ardei până acum 3 săptămâni când i-am adunat și copt, pentru că erau afară și seara a început să fie răcoare și nu i-am mai lăsat. Acum, poate depinde și de soi, ai mei nu erau amari, am mâncat așa verzi cruzi, fără nimic și nu erau amari”, a răspuns alt utilizator.

„Tocat, în congelator, cu câțiva roșii, cu câțiva galbeni, în mâncare sunt grozavi și se văd super”, a precizat un altul, procedeu confirmat și de alți legumicultori.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *