”Toamna culinară”, o serie de evenimente organizate în județul Buzău, începând cu 1 septembrie/Promovarea valorilor culinare și turistice locale, preocupare de bază a unui antreprenor german

Slow Food, Buzau, alimente, turism foto: Facebook/@Slow Food Buzau

”Toamna culinară” este numele generic al unei serii de evenimente care urmează să înceapă de la 1 septembrie și să se desfășoare până la sfârșitul lunii noiembrie. Timp de trei luni, în fiecare weekend, vor fi organizate tururi culinare prin cele mai frumoase regiuni ale județului Buzău, precum Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, Valea Nișcovului, Dealul Istrița – Dealu Mare, anunță Slow Food Buzău, pe pagina de Facebook și pe site-ul propriu

În program sunt incluse și degustări cu o varietate largă de produse artizanale. Vizitatorii vor avea posibilitatea să descopere inovații ale gustului, pe baza deliciilor tradiționale din Buzău.

Organizatorii anunță și meniuri Farm-to-Table, degustare de vinuri bio, o vânătoare de trufe, Festivalul Cătinei, Oktoberfest cu produse artizanale și multe alte evenimente. 

Punctul culminant va fi reprezentat de Piața Artizanilor unde participanții pot întâlni toți producătorii din rețeaua Slow Food Buzău. Aici, vor avea ocazia să descopere produsele autentice și povestea acestora. 

Organizatorul Slow Food Buzău susține că ”Toamna culinară” este cea mai mare serie de evenimente culinare din județul Buzău.

Slow Food Buzău este o organizație non-profit, cu sediul la Conacul Grigorescu, strada Bisericii 76, localitatea Rătești, jud. Buzău. Pe site-ul asociației, la rubrica ”Contact” este menționat, ca purtător de cuvânt, Thorsten Kirschner.

Publicația revino.ro menționează că ”Thorsten Kirschner este co-fondator și purtător de cuvânt al Comunității Slow Food Buzău, dar și antreprenor local, care a transformat Conacul Grigorescu într-un obiectiv turistic, în satul Rătești, în județul Buzău”.

Mai multe articole de presă îl prezintă pe Thorsten Kirschner ca fiind originar din Bavaria, stabilit în județul Buzău cu mai mulți ani în urmă, împreună cu soția sa Juranda, devenind pe parcurs un promotor activ al Buzăului turistic și culinar. 

Slow Food este o mișcare mai largă, care se bazează pe trei principii interconectate: hrană bună, curată și corect prețuită.

”Bun” înseamnă mâncare de calitate, gustoasă și sănătoasă, ”curată”: producție care nu dăunează mediului înconjurător și ”corect prețuită”: condiții și venituri echitabile pentru producători

Toți membrii Comunității Slow Food Buzău trebuie să adere la aceste principii.

Slow Food Buzău are ca obiective: 1.creșterea ponderii ingredientelor locale în producția de alimente; 2.creșterea vânzărilor de produse agricole și artizanale locale în județul Buzău și 3.creșterea ponderii produselor locale în lanțul valoric al turismului (utilizarea ingredientelor locale în restaurante/pensiuni, includerea băuturilor locale în meniurile restaurantelor).

În același timp, ingredientele locale ar trebui să fie produse cât mai natural posibil (fără îngrășăminte chimice, conservanți artificiali etc.).

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *