Terci de ovăz cu portocale. Un mic dejun cald, aromat, cu proteine și carbohidrați sănătoși, dulceag dar nu dulce

idei de mic dejun terci de ovaz cu portocale mic dejun proteic mic dejun cald carbohidrați complecsi foto: dreamstime.com@ Chernetskaya

Dacă iarna e suficient să lăsăm fulgii de ovăz la înmuiat peste noapte, pentru un mic dejun rece, iarna este preferabil terciul gătit. Pe care îl putem personaliza cu arome și alte adaosuri nutriționale, de exemplu portocale. Îi adăugăm și suc, dar și coajă aromată, iar în final îi alăturăm chiar alte câteva felii.

Iar pentru a evita posibile reacții între laptele de vacă și fructele proaspete, este preferabil laptele vegetal, ideal de migdale. Și ca aromă, în echilibru cu restul, și ca proprietăți nutriționale. Practic, e suficient să gătim fulgii în lapte vegetal câteva minute, apoi completăm cu restul aromelor și servim. Vom obține în câteva minute un mic dejun care dă sațietate, prin prezența ovăzului și a carbohidraților săi complecși, cu un bun nivel proteic, aromat și plin de vitamina C, dulceag dar fără zahăr adăugat.

Ingrediente pentru 2 porții de terci de ovăz cu portocale

400 g lapte vegetal, preferabil de migdale

80 g fulgi de ovăz

Sucul de la 1 portocală și coaja rasă

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


1 portocală întreagă feliată

2 linguri de miere sau sirop de arțar

boabe de rodie

sare, scorțișoară, ghimbir

opțional, semințe de chia sau altele, după preferințe

Procedeu

Într-un vas mic, la foc mediu, aducem la punctul de fierbere laptele vegetal, adăugând în el puțină sare. Când ajunge la punctul de fierbere adăugăm fulgii de ovăz și fierbem la foc mic circa 10-15 minute, în funcție de cât vrem să fie de moi fulgii. Dacă e necesar, se mai adaugă puțină apă, în cazul în care fulgii absorb tot lichidul și nu mai au în ce să fiabă.

În timp ce așteptăm să fiarbă fulgii de ovăz, radem coaja de la 1 portocală și o dăm deoparte, apoi stoarcem sucul, pe care îl vom folosi mai departe.

Transferăm terciul obținut într-un bol rece și adăugăm peste el sucul proaspăt de portocale, stors înainte. Împreună cu el, mierea sau siropul de arțar și aromele, scorțișoara și ghimbirul, ambele sub formă de pubere. Dacă vrem să adăugăm și o cantitate mică de semințe de chiar, pentru un plus de proteine, acum e momentul.

Împărțim cantitatea totală de terci de ovăz cu portocele în două boluri și servim completând deasupra cu boabe de rodie, feliile de la a doua portocală și coajă rasă de la ce ape care am folosit-o pentru suc, obligatoriu netratată.

Se mai poate completa cu încă puțin sirop de arțar sau scorțișoară și se poate servi, pentru că între timp transferând-o în bolurile reci s-a răcorit suficient.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *