“Aceasta este din emisiunea “Cele mai bune rețete dintotdeauna” de la Canadian Living. Este un aperitiv grozav atunci când căutați ceva puțin diferit. Am folosit pentru asta foitaj prerulat, doar desfaceți-l și folosiți pergamentul pentru a vă căptuși tava de copt. Poate fi servit cald sau răcit”
Gata în 30 de minute/ 5 Ingrediente
Pașii de urmat:
- Se blanșează sparanghelul (doar până devine verde strălucitor) și se răcește în apă cu gheață.
- Desfășurați foaia de foitaj dezghețată pe foaia de copt.
- Se unge cu muștar, se lasă o margine de 2,5 cm.
- Așezați bucățile de sparanghel pe foaie, alternând capetele, astfel încât fiecare tăietură să primească atât vârfurile, cât și tulpina.
- Se presară cu brânză și piper.
- Se bate 1 ou cu 1 lingură de lapte, se unge marginea cu oul spălat.
- Coaceți la 450 pentru aproximativ 15 – 20 de minute, până când se umflă și se rumenește aluatul.
- Se taie pe mijloc prin sparanghel, apoi transversal pentru a face 8 sau 10 bucăți.
Ingrediente:
- 1 lb de sparanghel proaspăt (sulițele mai subțiri sunt mai bune)
- 1 foaie de patiserie cu pufuleți (prerulată vă oferă dimensiunea perfectă)
- 1 lingură de muștar Dijon
- 3⁄4 cană de brânză gruyere mărunțită
- 1⁄4 linguriță de piper proaspăt măcinat
Sursa: Food.com