Țara din Africa cu una dintre cele mai diverse agriculturi: 5 fermieri din Africa de Sud ale căror povești te vor inspira

top5, fermieri, povești, agricultură Fermieri / Sursa foto: foodformzansi.co.za

În societatea actuală, există numeroase personalități care pot inspira fermierii de mâine. În acest an, fermierii au trebuit să planifice producția într-un moment în care schimbările globale și economice au făcut practic imposibilă o agricultură profitabilă. Dar, ca întotdeauna, cu o parte echitabilă de suișuri și coborâșuri, fermele au rămas rezistente, transmite publicația Food For Mzansi.

Vă invităm să faceți cunoștință cu cinci fermieri cu povești deosebite:

Echipa de vinificație formată exclusiv din femei

Ca tânără viticultoare, Ruth Faro trebuie adesea să lucreze cu fermieri experimentați care par să nu-i accepte cunoștințele sau abilitățile. Dar asta nu o descurajează deloc. „Pun capul jos și spun că deciziile mele sunt pentru echipă și pentru companie”, a declarat ea pentru Food For Mzansi într-un interviu.

Crescând în Wellington, în Western Cape, Faro și-a dorit întotdeauna să fie asistent social. A încercat să-și urmeze visul în 2011, dar a ratat termenul limită de aplicare la facultate. Trei ani mai târziu, și-a găsit vocația într-o direcție total diferită.

În ciuda provocărilor cu care se confruntă, Faro este încă incredibil de entuziasmată de viticultură și de industria vinului în general. Ea explică faptul că dorește ca mai mulți oameni de culoare să se alăture industriei, dar îi îndeamnă și să se alăture doar dacă sunt pasionați de asta. În acest moment, toți vinificatorii de la crama ei, Adama Wines, sunt femei.

Soldatul-fermier crește vite Nguni pentru a onora tradiția Zulu

Un soldat de profesie și crescător de vite Nguni în devenire, Phakade Khanyile este hotărât să împingă limitele cu turma sa. Vitele Nguni au fost mult timp pilonul culturii tradiționale Zulu.

Ca soldat activ pentru Forțele Naționale de Apărare din Africa de Sud, Khanyile este hotărât să împingă limitele cu turma sa. Acest fermier de bovine Nguni are o experiență de peste două decenii în armată.

Spiritul său neclintit este dovedit de faptul că el nu numai că își servește țara, ci și agricultura. În urmă cu șase ani, a început să lucreze cu tatăl său, care conduce o operațiune agricolă comercială cu bovine, oi și culturi de roșii Beefmaster.

„În zece ani, sper ca afacerea mea să fie solidă și stabilă, cu performanțe financiare bune și un efectiv bun, cu o reputație solidă pentru calitate”, transmite acesta.

Secretele lui Aldrin pentru a fi un producător de cartofi premiat

„Sunt nou în producția de cartofi, dar vechi în agricultură”, a declarat Aldrin Lawrence pentru Food For Mzansi într-un interviu la începutul acestui an.

Lawrence a fost încoronat Potato South Africa 2022 Enterprise Development Farmer of the Year. El a concurat împotriva altor doi finaliști din provincia Limpopo și a câștigat o excursie cu toate cheltuielile plătite la o conferință de cartofi orgenizată în Malawi, precum și produse Bayer.

Primirea onorurilor de top în industria cartofului nu este ușoară și a durat ani de zile până când răbdarea lui Lawrence a dat roade. Pe lângă transpirație și muncă grea, el a împărtășit de ce este nevoie pentru a ajunge în vârf. Potrivit lui, calea corectă este:

– Dacă faceți pregătirea solului, nu trișați, chiar dacă este scump. Asigurați-vă că luați probe de sol, deoarece acestea vă informează despre cât de mulți nutrienți are nevoie solul.

– Puneți orice cantitate de gunoi de grajd vi se recomandă să o puneți pe hectar. Și când vi se recomandă să puneți un anumit produs, nu ar trebui să cumpărați unul generic sau mai ieftin.

– Acordați o atenție deosebită randamentelor. „Dacă o sămânță este prea coaptă, va face o mulțime de lăstari. Dar prefer trei lăstari”, spune el. „Nu vreau să plantez semințe de cartofi care sunt prea coapte; lăstarii dau o mulțime de cartofi, dar vor fi mici. Cele mai bune prețuri [variază între] mediu până la mare [dimensiunea cartofilor].”

– Acordați atenție adâncimii de plantare. „Din vârful crestei până unde stă cartoful ar trebui să fie 18 cm, dar 15 cm este încă acceptabil”, spune el. „Dacă plantați prea puțin adânc, toți cartofii vor ieși. În cele din urmă, este probabil să fie mai susceptibili la putrezire.”

– Și, în cele din urmă, nu uitați să respectați cel mai mare verset al fermierului: credința!

„Mi-am stabilit propriul brand, care este Buyshoek Boerdery. Chiar dacă piețele sunt pline, tot obțin cel mai bun preț.”

Citește și Profesorul din Zimbabwe transformat în crescător de viermi / Bărbatul are, pentru prima dată în viață, o casă și o mașină

„Visează, apoi urmărește-ți visul”, ne îndeamnă un producător de roșii

Anja Fourie, de la ferma Driefontein de lângă Bethulie, este una dintre cele mai inspirate femei fermier din Africa de Sud.

Fourie și-a început afacerea de cultivare a tomatelor în 2005 dintr-un singur motiv: „Nu am vrut doar să fiu soția unui fermier (soțul ei, Frans, este și el fermier). Am vrut să fac diferența. Apoi roșiile mi-au ieșit în cale”, a declarat Fourie pentru Food For Mzansi la începutul acestui an.

Astăzi, ea este mândra proprietară a Timeless Tomatoes.

Fiind prima persoană care a cultivat această cultură specială într-o zonă a provinciei dominată de creșterea ovinelor, provocările au fost multe, inclusiv lipsa de capital, dezechilibrele solului și plantele moarte și, din cauza locației izolate a fermei, lipsa accesului la experții din industrie.

Antreprenorul din industria cosmeticelor care a pus ochii pe agricultură

Yoland Mbolompo a avut întotdeauna darul de a identifica oportunități. Ea și-a început afacerea agricolă mixtă la scară mică pe o mică bucată de pământ la casa familiei sale din Cofimvaba, în Eastern Cape. Pe cele 0,5 hectare, antreprenoarea cultivă varză, ardei și cartofi pe care îi vinde în comunitate.

Dar asta nu e tot. Ea deține, de asemenea, o companie de produse pentru păr, un salon de coafură și o unitate de cazare pentru studenți. Și după cum merg lucrurile, extinderea ei este departe de a fi încheiată.

Sursa foto: foodformzansi.co.za

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *