Aproape 70 de preparate au fost înscrise la concursul naţional „Identificare de produse tradiţionale”, eveniment care se va desfăşura sâmbătă, 29 martie, la Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV), transmite Agerpres.
Prodecanul Facultăţii de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare (FIRAA), Mihaela Ivancia, a precizat, pentru AGERPRES, că evenimentul este dedicat elevilor şi studenţilor care încă de la începutul lunii februarie s-au înscris individual sau în echipă.
Potrivit sursei citate, la ediţia din acest an sunt înscrişi aproximativ 200 de participanţi din mai multe oraşe din ţară. În competiţie sunt înscrise 68 de produse de bază, dulci şi două băuturi.
„Concursul a ajuns la a şasea ediţie şi îşi propune promovarea unei alimentaţii sănătoase şi încurajarea consumului de produse culinare realizate după reţete tradiţionale şi, totodată, se urmăreşte stimularea spiritului antreprenorial al elevilor şi studenţilor prin valorificarea superioară a producţiilor agroalimentare obţinute în fermele de mărime medie şi mică”, a declarat, pentru AGERPRES, conf. univ. dr. Mihaela Ivancia, prodecan al FIRAA.