Estera Motoc, o tânără din Prahova a răspuns afirmativ campaniei noastre de a afla care sunt obiceiurile alimentare ale unui student. Ea studiază la o facultate din Ploiești, iar de fiecare dată când se întoarce acasă, în provincie, părinții îi pregătesc mâncarea pe care s-o ia la pachet. Preferințele culinare ale Esterei nu sunt deloc complicate. Ea preferă să-și gătească, optează pentru mâncarea sănătoasă, rapidă și ușor de gătit. Tânăra recunoaște că, și în viața ei, au existat momente în care a făcut risipă de alimente.
Pentru a-și face cumpărăturile alimentare, studenta apelează la o metodă organizată și care nu dă greș niciodată. „Îmi fac o listă de cumpărături că să nu uit nimic”, a declarat Estera pentru G4Food. Tânăra merge o dată pe săptămână pentru a achiziționa alimentele de care are nevoie și spune că preferă să-și gătească.
Factori după care se ghidează la cumpărături
Care sunt factorii după care se ghidează Estera atunci când își face cumpărăturile alimentare? Alegerile sale sunt influențate de preț, calitate, dar și de calitatea alimentelor.
Pe lângă mâncarea gătită de mama ei, pe care o consumă în proporție de aproximativ 30%, Estera își gătește. „Mâncarea gătită pe care o fac în weekend când mă duc acasă și mâncarea cumpărată”, a precizat tânăra arunci când a fost întrebată despre preferințele ei culinare.
De cele mai multe ori, studenta alege să cumpere alimente proaspete. Ea nu respectă orele pentru mesele principale ale zilei și există alimente pe care încearcă să le evite. Printre acestea se numără prăjelile și alimentele de patiserie sau cofetărie.
Tânăra are un buget limitat, în jur de 150 de lei pe săptămână. Ea alege mâncarea gătită, dar ocazional o preferă și pe cea de tip fast-food. „Mâncarea gătită și fast-food ocazional”, a menționat Estera. Pentru ea, mâncarea are mereu prioritate, și nu alcoolul.
Sursa foto: Pixabay