Sucul de portocale, bun pentru sănătatea rinichilor! Băutura nu este doar delicioasă și hrănitoare, ci poate ajuta și la prevenirea formării calculilor renali

suc de portocale Sursa foto: Pexels

Unul dintre cele mai populare sucuri naturale din lume, cel de portocale, are, potrivit healthline.com, și o serii de beneficii terapeutice, unul dintre cele mai importante fiind acela că ar putea ajuta la prevenirea formării calculilor renali.

Calculii renali (pietre la rinichi) sunt depozite minerale acumulate în rinichi, iar apariția acestora dă dureri, febră, vomă și urinare cu sânge. Persoanele care beau frecvent suc de portocale schimbă pH-ul urinei, făcând-o mai alcalină, fapt ce ajută la prevenirea formării calculilor.

Sucul de portocale este benefic pentru inimă

Persoanele care beau frecvent cantități importante de suc de portocale își țin în frâu tensiunea arterială, trigliceridele și colesterolul, fiind recunoscut faptul că atunci când acești parametri sunt crescuți apare risc sporit de boli cardiace.

Sucul de portocale poate ajuta la prevenirea cancerului și diabetului

Antioxidanții din sucul de portocale luptă împotriva radicalilor liberi și susțin starea generală de sănătate. Mai mult, sucul de portocale poate preveni apariția bolilor cronice, persoanele care beau frecvent suc de portocale având un risc redus de a dezvolta diabet sau cancer.

Sucul de portocale poate reduce inflamația din corp

Inflamația acută înseamnă răspunsul imun al organismului  pentru a ne proteja împotriva bolilor și infecțiilor. Însă, atunci când nivelul de inflamație rămâne crescut pentru o perioadă mai lungă de timp poate favoriza apariția bolilor cronice.

Persoanele care beau frecvent suc de portocale își pot reduce inflamația din corp și, implicit, riscurile legate de aceasta.

Ce nutrienți conține sucul de portocale (o cană de 240 ml)

  • Calorii: 110
  • Proteine: 2 g
  • Carbohidrați: 26 g
  • Vitamina C: 67% din aportul zilnic de referință (RDI)
  • Folat: 15% din RDI
  • Potasiu: 10% din necesarul zilnic
  • Magneziu: 6% din RDI

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *