Sticla, secretul calității superioare a laptelui. Ce fel de lapte ne recomandă nutriționistul să cumpărăm în acest ambalaj / Beneficiile lactatelor în sticlă

lăptăria cu caimac, beneficii, lactate, sticle Sursa foto: wasin678 | Dreamstime.com

Deși plasticul este ieftin de produs și transportat, acest material contribuie masiv la poluarea globală, fiind doar 9% reciclat și având o durată de descompunere de aproximativ 400 de ani. Sticla este mai sustenabilă, deși necesită mai multă energie pentru producție. Este reciclabilă în proporție de 80% și poate fi reutilizată de 20-50 de ori înainte de a fi reciclată din nou, păstrându-și calitatea.

Sticla este, de asemenea, un material igienic, nefiind poros sau permeabil, și nu transferă gusturi sau mirosuri nedorite în lichidul pe care îl conține, asigurând un gust autentic. Ea menține laptele mai rece pentru o perioadă mai lungă, prelungind durata de valabilitate și reducând risipa alimentară. Confuzia legată de reciclarea plasticului este redusă cu sticla, deoarece aceasta este mai ușor de gestionat.

Plasticul rămâne convenabil și preferat pentru costuri și ușurință. Sticla oferă o soluție mai durabilă, în special în contextul unei creșteri a conștientizării ecologice în rândul consumatorilor, ceea ce ar putea duce la o revenire a sticlelor pe piață. Alte cercetări recente ar putea contribui la acest lucru. Cercetătorii au descoperit cantități alarmante de microplastice în creierul uman. În unele cazuri, s-a constatat că probele de creier conțineau până la 0,5% plastic din greutatea totală.

Motive pentru a cumpăra lapte în sticle:

1. Sticlele conțin lapte proaspăt: Laptele din sticle este lăsat mai aproape de starea inițială decât laptele din alte ambalaje. Datorită naturii mai puțin procesate a laptelui, rămân mai multe enzime. Acest lucru îl face mai ușor de digerat, iar multe persoane cu intoleranță la lapte pot bea lapte în sticle.

2. Laptele rămâne mai rece: Sticla menține laptele rece mai mult timp, ceea ce îi îmbunătățește gustul.

3. Prietenos cu mediul: Sticla este un material 100% reciclabil și poate fi reciclată la nesfârșit fără a pierde din calitate.

4. Gust mai bun: Sticla nu transferă mirosuri sau gusturi străine în lapte, oferind un gust autentic.

5. Recomandat de majoritatea europenilor: 85% dintre europeni ar recomanda ambalajul din sticlă.

lăptăria cu caimac, beneficii, lactate, sticle
Sursa foto: Kolotype | Dreamstime.com

Laptele cu ambalaj de sticlă și conținut ridicat de grăsime: Alegerea optimizată pentru calitate, conform nutriționistului Tania Fântână

Sticla este fabricată din materiale naturale, precum nisip, sodă și calcar, și protejează diverse produse, de la alimente la medicamente delicate.

Alegerea ambalajului din sticlă înseamnă prioritizarea sănătății și siguranței alimentare. Aproape 8 din 10 persoane consideră sticla un material de viitor datorită calităților sale superioare de protecție a sănătății.

În comparație cu alte materiale de ambalare, precum plasticul, sticla este de două ori mai sigură în ceea ce privește riscurile pentru sănătate. Alegerea sticlei înseamnă protejarea sănătății și a familiei.

Conform Taniei Fântână, nutriționist G4Food, calitatea cea mai bună o are laptele în ambalaj de sticlă. „Calitatea cea mai bună o are laptele mai gras, cu 3-4% grăsime, în ambalaj de sticlă, deoarece în acestea schimbul de substanțe este cel mai redus”, a declarat ea.

Surse: jerseygirlorganics, friendsofglass, g4food, friendsofglass, laptariacucaimac

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *