Știai că și fructele conțin carbohidrați?/ Dacă vrei să reduci acești nutrienți mănâncă în special pepeni, fructe de pădure, piersici, avocado și ananas

fructe law carb Sursa foto: Pexels

Fructele conțin zaharuri naturale care se adaugă la totalul tău zilnic de carbohidrați. Ele conțin, de asemenea, vitamine și minerale de care corpul tău are nevoie. Acest lucru le face, potrivit webmd.com, unele dintre cele mai sănătoase surse de carbohidrați pe care le poți consuma. Fiecare 15 grame de carbohidrați reprezintă o porție. Nu sări peste fructe: Folosește acest ghid pentru a face ca fiecare carbohidrat să conteze.

Pepenele verde are cel mai scăzut conținut de carbohidrați

Fructele cu un conținut ridicat de apă sau fibră au mai puțini carbohidrați decât altele. Pepenele verde, deliciul dulce de vară, este 92% apă și este fructul cu cel mai scăzut conținut de carbohidrați, având 7,5 grame de carbohidrați pentru fiecare 100 de grame. De asemenea, conține multe vitamine A și C. Bucură-te de o cană sau 10 biluțe de pepene.

Pepenele galben, sărac în carbohidrați și bogat în potasiu

În medie, o persoană consumă cam 1,3 kilograme din acest fruct cu conținut scăzut de carbohidrați în fiecare an. Fruct dulce, pepenele galben are aproximativ 9 grame de carbohidrați pentru fiecare 100 de grame de fruct – adică o cană sau o jumătate de felie mică. Mai bine, este plin de potasiu, cupru și multă vitamina C.

De asemenea, este de luat în considerare varietatea Cantalup. Fiecare 100 de grame de pepene galben din soiul Cantalup pe care îl consumi va adăuga doar aproximativ 8 grame de carbohidrați. Aceasta este puțin mai puțin decât o cană sau o felie mare. De asemenea, nu conține colesterol și este sărac în sodiu, bogat în vitaminele A și C și o sursă bună de folat. Poți să-l amesteci într-un blender cu iaurt pentru o gustare sub formă de smoothie.

Căpșunile au puțini carbohidrați și multă vitamina C

Opt căpșuni medii sau o cană de felii au puțin peste 7 grame de carbohidrați – și aproape aceeași cantitate de vitamina C ca o portocală. De asemenea, sunt încărcate cu fitonutrienți care sunt anti-cancerigene, anti-inflamatorii și protejează inima. Sunt în sezon primăvara și vara și sunt excelente singure. Deși tentația este mare, nu le înmuia în ciocolată. Va crește prea mult numărul de carbohidrați.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Fragii, sursă de fibre

Fragii sunt bogați în fibră – 8 grame pe cană – ceea ce ajută la menținerea unui număr scăzut de carbohidrați. O cană de fragi echivalează cu o porție de carbohidrați. Încearcă o jumătate de cană de fragii și 8 căpșuni pentru o porție completă cu puțină varietate și multă vitamina C. Se strică în câteva zile de la cumpărare, așa că nu cumpăra decât în cantități mici și mănâncă-i imediat.

Murele, sursă de antioxidanți, sunt sărace în carbohidrați

Fie proaspete, fie congelate, 20 de mure mici sau o cană au mai puțin de 10 carbohidrați. Culoarea lor albastru închis le face cele mai bogate în antioxidanți care luptă împotriva bolilor. Deoarece au multă fibră și mai puțin fructoză, murele – și alte fructe de pădure în general – sunt mai puțin susceptibile să provoace gaze și probleme digestive.

Piersicile nu conțin mulți carbohidrați

Unul dintre numeroasele beneficii ale fructelor cu un conținut scăzut de carbohidrați este că poți mânca mai multe. Fiecare 100 de grame de piersici are 0,5 grame de fibră și doar 8 grame de carbohidrați – o valoare pe care nu te-ai aștepta să o găsești într-un fruct atât de dulce și suculent. O piersică medie are 50 de calorii, 1 gram de proteină, fără grăsimi și 15% din doza zilnică de vitamina C. O poți asocia cu brânză de vaci pentru o gustare bogată în proteine și cu puțini carbohidrați.

Ananasul nu conține mulți carbohidrați, dar este bogat în mangan

O jumătate de cană de ananas, sau 100 de grame, conține 11 grame de carbohidrați. Acest fruct tropical este unul dintre cele mai bune moduri de a obține mangan, un mineral esențial care influențează sistemul nervos, hormonii, zahărul din sânge și modul în care corpul tău absoarbe calciul. De asemenea, ananasul este o sursă naturală de bromelaină, un amestec de enzime care digeră proteinele.

Prunele, foarte sărace în carbohidrați și bogate în potasiu

O adăugire sănătoasă la salate, iaurt sau smoothie-uri, prunele sunt pe locul doi în clasamentul conținutului de carbohidrați. Mici, dar puternice, o prună medie conține doar 7,6 grame de carbohidrați, dar 100 de miligrame de potasiu, care ajută la menținerea unei tensiuni arteriale normale și la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. Evită prunele uscate, numite și prunele deshidratate: aceleași 100 de grame au un impresionant 64 de grame de carbohidrați.

Avocado are puțini carbohidrați și mai mult potasiu decât banana

Avocado, de fapt o fructă cu o singură sămânță, este considerată un fruct cărnos. Are doar 8,5 grame de carbohidrați pentru fiecare 100 de grame. Avocado este bogat în fibre, grăsimi mononesaturate (sau „bune”) și conține mai mult potasiu decât o banană.

Evită sucurile și fructele conservate

Fructele proaspete sau congelate sunt cele mai bune, dar nu întotdeauna este posibil să avem acces la ele. Sucurile naturale sau siropul din fructele conservate au mai mult zahăr, ceea ce înseamnă mai mulți carbohidrați. Dar poți să gestionezi acest lucru: caută fructe ambalate în 100% suc sau apă și scurge și clătește excesul de suc, înainte de a le mânca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *