Știai că poți dubla conținutul de proteine din ouă, atunci când le gătești? Un dietetician dezvăluie un truc cu ajutorul căruia vei primi mai mult de 20 de grame de proteine în micul dejun

ou cu branza Sursa foto: Pexels

Ouăle sunt deja un aliment bogat în proteine, dar dacă ați putea avea și mai multe proteine ​​în ouăle de dimineață? Cu un truc simplu, potrivit today.com, poți chiar să dublezi proteinele din micul dejun, a explicat dieteticiana Joy Bauer.

Proteinele nu numai că ajută corpul să construiască și să repare mușchii, ci vă ajută și să vă simțiți mai sătui și mulțumiți după mese, ceea ce vă poate ajuta în eforturile de gestionare a greutății.

Specialiștii spun că majoritatea adulților ar trebui să își propună să obțină între 20 și 40 de grame de proteine ​​la fiecare masă, inclusiv micul dejun. Așadar, de ce să nu-ți începi ziua cu un fel de ouă bogat în proteine ​​și să faci rost de proteinele respective?

În timp ce ouăle sunt deja un aliment de preferat, pentru cei care caută un mic dejun satisfăcător și sănătos, trucul lui Bauer pentru ouăle omletă va dubla, de fapt, proteina din farfurie.

Adăugați brânză de vaci în omletă

Un ou mare furnizează aproximativ 6 grame de proteine ​​și 70 de calorii. Ouăle conțin și grăsimi sănătoase, care le fac și mai sățioase. Brânza de vaci este, de asemenea, destul de bogată în proteine, conținând 12 grame pe jumătate de cană/cup.  Însă, puteți adăuga și brânză de vaci în omletă, iar preparatul final va fi delicios, sănătos și bogat în proteine.

Pentru rețeta lui Bauer, veți folosi două ouă și un sfert de cană de brânză de vaci, cu un conținut scăzut de grăsimi, rezultând aproximativ 22 de grame de proteine. „Te vei simți plin de energie ore în șir”, spune dieteticiana Bauer. De asemenea, ea recomandă adăugarea de legume sănătoase, cum ar fi spanacul și ardeiul gras, pentru mai mulți nutrienți și fibre.

În plus, adăugarea de brânză de vaci vă oferă o porție „superdimensionată”, spune Bauer, care conferă sațietate pentru câteva ore bune. „Mărește volumul și oferă atât de multe vitamine, minerale (și) antioxidanți”, a adăugat ea.

Și dacă sunteți în căutarea altor modalități sănătoase de a găti ouă la micul dejun, dieteticienii au mai spus că ouăle fierte și ouăle poșate sunt, în general, mai bune pentru tine decât alte preparate din ouă, deoarece aceste metode nu necesită ulei adăugat.

Ouăle preparate cu iaurt grecesc, sursă de proteine

Dar dacă nu sunteți un fan al brânzei de vaci, încercați iaurtul grecesc. Este bogat în proteine, dar conține mai puțin sodiu, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru oamenii care au sănătatea inimii ca obiectiv major.

Iaurtul are, de asemenea, o textură mai fină, mai groasă, pe care unii o pot găsi mai gustoasă decât brânza de vaci. Și nu ezitați să adăugați și alte ingrediente bogate în nutrienți deasupra, cum ar fi nuci, semințe sau fructe proaspete, pentru a obține un început de dimineață sănătos, energizant, sățios și delicios.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *