Laptele de cămilă este un aliment valoros datorită efectelor fiziologice benefice și compoziției sale speciale, iar datorită creșterii populației, devine din ce în ce mai apreciat la nivel mondial, a declarat pentru televiziunea publică din Ungaria directorul general al Institutului ungar de cercetare în sectorul lactatelor, care se ocupă de acest produs de aproape un deceniu, potrivit Rador Radio România.
!O delegație tocmai a sosit din Ciad, din Africa Centrală, pentru a studia procedura de procesare a laptelului de cămilă în Ungaria. Tehnologia de procesare a laptelui de cămilă prelungește perioada de valabilitate, permite mulsul igienic și, de asemenea, asigură aprovizionarea completă a lanțurilor de retail.”
Omologul său din Ciad, Soudy Imar Djibrine, a declarat că Republica Ciad, care a lăsat în urmă războiul, a ales o politică de deschidere economică și, în cadrul acesteia, dorește să colaboreze mai strâns cu partenerii săi ungari şi în domeniul industriei alimentare şi inspecţiei alimentare.
El a subliniat, totodată, importanța experiențelor acumulate de institutul ungar, care are o istorie de mai bine de un secol, experienţe pe care le poate transfera către instituția din țara sa, care a fost înființată cu doar zece ani în urmă. Directorul din Ciad a semnalat că ar dori să-și sporească cooperarea cu partea ungară, printre altele, în domeniul testelor microbiologice și biochimice, dar există multe oportunități comune în sectoarele speciale ale zootehniei – de exemplu în domeniul înseminării artificiale – şi în alte domenii de cercetare. Directorul crede, de asemenea, că datorită relației stabilite, aceasta ar putea facilita vânzarea produselor locale, inclusiv a mărfurilor fabricate din lapte de cămilă, în cadrul unei cooperări reciproc avantajoase.