Pastele de vineri seara. Spaghetti cu trei feluri de roșii. Se pot servi calde sau reci, cu mozzarella sau parmezan și frunze de busuioc

spaghetti-cu-trei-feluri-de-rosii-calde-sau-reci-cu-mozzarella-sau-parmezan-si-busuioc foto: g4food.ro

Pastele spaghetti cu trei feluri de roșii sunt un prim fel simplu, rapid și gustos, ideal ca cină potrivită cu căldura verii. De ce trei feluri? Diferența față de un sos simplu de roșii stă în faptul că folosind trei tipuri diferite, cu trei consistențe și gusturi care nu se suprapun unul peste altul, sosul care însoțește pastele va fi unul cu mult mai multe nuanțe, mult mai plăcut.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Rețeta de paste ideală pentru vineri seara, pentru că și în acest caz în timp ce fierbem pastele e gata și sosul pe care îl punem peste ele. Un meniu complet, adăugând și brânzeturi, gata într-un sfert de oră.

Ca tipuri de roșii, una din combinațiile ideale poate fi:

-roșii cherry, mult mai dulcegi și mai aromate decât cele obișnuite de salată

-conservă de roșii de tip passata, care leagă și conferă și un plus de gust și aport nutrițional

-roșii deshidratate, care aduc cu ele umami/sapiditate, textură și, de ce nu, o componentă vizuală

Ingrediente pentru 4 porții de spaghetti cu 3 tipuri de roșii

  • 320 g de spaghetti

  • 150 g de roșii cherry

  • 400 ml conservă tip passata de roșii

  • 8-10 roșii deshidratate – se găsesc la borcan, în ulei

  • 1 cățel de usturoi

  • busuioc proaspăt după gust, oregano uscat

  • sare, piper, ulei

  • mozzarella sau parmezan ras, după gust

Procedeu

Pregătim întâi toate ingredientele: curățăm, spălăm și tăiem în patru roșiile cherry; spălăm sub jet de apă frunzele de busuioc proaspăt.

Înainte de toate, fierbem pastele conform procedurii standard, în apă cu sare, apoi le scurgem. Le amestecăm cu puțin ulei, frunze de busuioc rupte, puțin oregano și piper. În acest fel se și aromatizează suplimentar și le împiedicăm și să se lipească între ele.

foto: g4food.ro

În continuare sau în paralel, aromatizăm câteva linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă cu un cățel de usturoi tăiat felii. Când începe să capete culoare, îl eliminăm. În acest fel avem o cantitate de ulei care a căpătat o ușoară aromă de usturoi, dar fără ca el să domine peste celelalte gusturi și arome.

foto: g4food.ro

Odată eliminat usturoiul, adăugăm în tigaie roșiile tăiate în sferturi. Dacă nu avem varietatea cherry, folosim oricare alta, tăiate similar. Le lăsăm circa două minute la foc mediu sub capac, până se înmoaie ușor.

foto: g4food.ro

Adăugăm acum în tigaie conserva de roșii, un strop de apă, alte câteva frunze de busuioc rupte cu mâna, puțin oregano – doar câteva frunze – și un vârf de cuțit de sare.

foto: g4food.ro

Lăsăm în continuare sosul sub capac alte circa 2 minute, până roșiile încep să se confunde cu restul sosului.

foto: g4food.ro

În această fază adăugăm sosul din tigaie peste pastele din bol, scurse și condimentate, și amestecăm până se omogenizează.

foto: g4food.ro

Între timp ce pregătim astfel pastele, în aceeași tigaie în care am făcut sosul sotăm rapid în puțin ulei roșiile deshidratate tăiate felii subțiri, după care le adăugăm și pe ele peste pastele deja amalgamate.

foto: g4food.ro

Pastele spaghetti cu trei feluri de roșii sunt practic gata. Amestecăm ca să înglobăm și roșiile deshidratate sotate în tigaie. Gustăm, și dacă e cazul completăm cu încă puțină sare.

Se pot servi calde sau reci

Adăugăm deasupra în bol fie parmezan ras, fie bucăți de mozzarella, pentru a completa pastele. Eu am preferat a doua variantă.  E gata, putem servi fie calde, fie mai așteptăm puțin să se răcorească, ambele versiuni sunt plăcute în măsură comparabilă.

foto: g4food.ro

Citește și:

Spaghetti cu cremă de avocado și surimi

Penne rapide cu pui și roșii cherry

Paste cu somon afumat și rucola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *