Salată și paste nu este chiar cea mai potrivită alăturare de termeni dar, la urma urmei, este o gustare delicioasă și nici că mai contează dacă este sau nu bună pentru dieta noastră. O porție de salată de paste, o dată pe săptămână, nu ar trebui să ne afecteze prea rău dieta. Iată rețeta propusă de Taste of Home.
Așadar, avem nevoie de:
- 1 pachet Paste scurte
- 1 cană maioneză (de preferat cea cu conținut scăzut de grăsimi)
- 3-4 linguri lapte (sau apă)
- 2 linguri oțet de vin roșu (sau de vin alb, sherry sau oțet de cidru)
- 1 lingură zahăr;
- 1-1/2 lingurițe sare
- 1/4 linguriță usturoi pudră
- 1/4 linguriță piper
- 1 ardei mic dulce galben, portocaliu sau roșu, tocat mărunt
- 1 ardei verde mic, tocat mărunt
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 1 bucată de țelină, tocată mărunt
- 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Cum procedăm
Fierbem pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se clătesc cu apă rece, după care se scurg din nou.
Pentru dressing, va trebui să amestecăm într-un castron maioneza, laptele (sau apa), oțetul, zahărul, sarea, pudra de usturoi și piperul, până se omogenizează
Apoi se amestecă pastele într-un castron mai mare cu ardeii tăiai mărunți, ceapa și țelina de asemenea, tăiate cubulețe mărunte și se adaugă dressingul. Salata trebuie lăsată la frigider puțin să se răcească.
Sfat: puteți adăuga și alte condimente precum muștar Dijon, sos iute sau boia de ardei afumată, pentru a obține un gust mai intens.
Dacă veți adăuga și niște cubulețe de carne de pui, de porc sau de somon, veți avea și proteină în salată. O altă variantă este să adăugați brânză mărunțită sau cubulețe în loc de carne.