România, reprezentată pentru prima dată la Gelato Europe Cup Rimini, una dintre cele mai prestigioase competiții dedicate înghețatei artizanale. Gelatierul Vladimir Dascălu a prezentat un sorbet de afine cu piper negru și vanilie

Colaj foto Colaj foto

Între 18 și 19 ianuarie 2025, România a fost reprezentată pentru prima dată la Gelato Europe Cup Rimini, una dintre cele mai prestigioase competiții europene dedicate înghețatei artizanale. Echipa Angelick Gelato, formată din gelatierul Vladimir Dascălu, cofetarul Morar Cornel și managerul de echipă Oana Gabriela Niță, a concurat alături de alte șapte echipe din Europa, obținând locul 6 în clasamentul final, conform unui comunicat de presă

Competiția a reunit echipe din Germania, Franța, Italia, Belgia, Polonia, România, Marea Britanie și Albania, oferind participanților ocazia de a-și demonstra abilitățile în prepararea înghețatei artizanale. România a avut o prestație apreciată, în special la proba Mystery Fruit, unde echipele au avut la dispoziție o oră pentru a crea un sorbet original folosind un fruct și o selecție de condimente impuse. Angelick Gelato a prezentat un sorbet de afine cu piper negru și vanilie, clasându-se pe locul 3 în această probă, după Germania și Belgia.

Pentru echipa românească, participarea la Gelato Europe Cup a reprezentat o experiență nouă, având în vedere că a fost primul concurs internațional la care a luat parte. Potrivit declarațiilor lui Vladimir Dascălu, competiția a oferit oportunitatea de a învăța tehnici noi, de a interacționa cu profesioniști din domeniu și de a testa nivelul actual al gelateriei românești în raport cu standardele internaționale.

„Pentru mine, acest drum în lumea gelato-ului a început în Cofetăriile Delice, acolo unde am învățat multe despre arta deserturilor. De acolo am plecat și am ajuns să construiesc propriul meu business. Astăzi, cu fiecare pas pe care îl fac, sunt tot mai convins că acest drum îmi va aduce multe satisfacții și oportunități de a crește și de a evolua. Mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect mai ales tatălui meu, iar competițiile de acest gen sunt doar începutul!”, a declarat antreprenorul Vladimir Dascălu, potrivit comunicatului de presă.

Angelick Gelato este un brand românesc fondat în 2023, specializat în producția de înghețată artizanală. În prezent, oferă 28 de sortimente, printre cele mai vândute fiind ciocolata belgiană, fisticul sicilian și sorbetul de zmeură. Gelateria utilizează ingrediente naturale atent selecționate, precum pastă de fistic sicilian, pastă de alune de Piedmont și piureuri de fructe franțuzești. Produsele Angelick Gelato sunt disponibile în mai multe locații partenere din Sinaia, Ploiești și Câmpina, iar pentru primăvara acestui an este planificată deschiderea primei locații proprii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *