Revoluție alimentară: grăsimi de pasăre obținute în laborator pentru compoziția alimentelor din plante care imită carnea

Își schimbă nemții obiceiurile alimentare? Germania produce mai puțină carne și o cantitate mai mare de înlocuitori ai cărnii Își schimbă nemții obiceiurile alimentare? Germania produce mai puțină carne și o cantitate mai mare de înlocuitori ai cărnii

Compania israeliană Meat-Tech 3D a anunțat săptămâna aceasta că a semnat un acord pentru achiziționarea a 100% din capitalul social al firmei Peace of Meat PV, un producător belgian de produse din carne de pasăre obținută în laborator, informează euromeatnews.com.

Compania va putea să utilizeze, astfel, tehnologiile firmei belgiene Peace of Meat, inclusiv pentru fabricarea unor produse alimentare hibride noi. Meat-Tech 3D intenționează să intre cât mai rapid pe piață, prin producerea la scară industrială a cărnii, din celule stem, folosind tehnologia de bioprintare 3D.

Peace of Meat a dezvoltat o tehnologie, deja brevetată, cu ajutorul căreia obține din celule stem grăsimi de găină și rață. În urma unei serii de teste, specialiștii au demonstrat potențialul pe care îl are grăsimea cultivată în laborator pentru a spori gustul produselor pe bază de plante. Tehnologia va fi folosită pentru obținerea unor produse alimentare hibride, care combină proteine ​​pe bază de plante cu grăsimi animale cultivate, concepute pentru a oferi materiilor care imită carnea gust și textură mai apropiate de cele ale cărnii provenite de la animale. Meat-Tech estimează că primele produse hibride bazate pe tehnologia Peace of Meat ar putea ajunge pe piață în 2022.

”Sunt mulțumit că ambele echipe de conducere împărtășesc o viziune și o strategie comune și își pot uni forțele pentru a dezvolta produse alimentare cu potențial de a crea alternative reale pe piața mondială a cărnii “, a declarat Sharon Fima, CEO al Meat-Tech.

Responsabilii celor două companii susțin că prin dezvoltarea noilor tehnologii, mediul înconjurător și bunăstarea animalelor vor fi protejate.

Studii privind evoluția comportamentului alimentar arată că principiile etice ale consumatorilor influențează direct preferințele culinare, iar protecția mediului și bunăstarea animalelor sunt decisive pentru tot mai mulți occidentali în ce privește opțiunile lor de hrană.

citește și:

https://lantulalimentar.ro/marea-revolutie-alimentara-burgerul-vegetal-si-branzeturile-din-soia-cuceresc-lumea-producatorii-de-meniuri-vegane-anunta-cresteri-semnificative-ale-incasarilor-cum-raspund-autoritatile/

foto pexels.com

Își schimbă nemții obiceiurile alimentare? Germania produce mai puțină carne și o cantitate mai mare de înlocuitori ai cărnii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *