Rețetele Juanitei/ Tigaie caldă de hallumi – un prânz sau o cină fără carne, extrem de ușor de preparat/ Atunci când ți-e dor de aromele Greciei

hallumi Foto G4Food

În realitate, hallumi este o brânză cipriotă, preparată din lapte de capră și oaie, o brânză semidură, care se prăjește sau se gătește pe grătar. Dar la noi s-a încetățenit ca brânză grecească. O pregătim pe grătar, cu dor de Mediterana și de vară, dar hallumi are și alte întrebuințări. De pildă, poate substitui carnea dintr-un preparat rapid, tras în tigaie.

Ingrediente

hallumi
Foto: G4Food
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 pachete de brânză halloumi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roșu
  • 1 pahar de suc de roșii
  • Sare / Piper

Preparare hallumi

1. Spălăm, curățăm și tocăm ceapa și ardeii, apoi sotăm totul în 2 linguri de ulei de măsline.

2. Scoatem legumele din tigaie și le punem deoparte.

hallumi
Foto G4Food

3. Tăiem brânza halloumi în bucăți și o prăjim în aceeași tigaie, în care am mai pus 2 linguri de ulei.

4. Când brânza devine aurie, adăugăm ceapa, ardeii, sarea, piperul și sucul de roșii.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


5. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.

hallumi
Foto G4Food

Se poate servi cu orez, quinoa, cuș-cuș sau paste și o salată de roșii și castraveți.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *