Rețetele Juanitei/ Tigaie caldă de hallumi – un prânz sau o cină fără carne, extrem de ușor de preparat/ Atunci când ți-e dor de aromele Greciei

hallumi Foto G4Food

În realitate, hallumi este o brânză cipriotă, preparată din lapte de capră și oaie, o brânză semidură, care se prăjește sau se gătește pe grătar. Dar la noi s-a încetățenit ca brânză grecească. O pregătim pe grătar, cu dor de Mediterana și de vară, dar hallumi are și alte întrebuințări. De pildă, poate substitui carnea dintr-un preparat rapid, tras în tigaie.

Ingrediente

hallumi
Foto: G4Food
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 pachete de brânză halloumi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roșu
  • 1 pahar de suc de roșii
  • Sare / Piper

Preparare hallumi

1. Spălăm, curățăm și tocăm ceapa și ardeii, apoi sotăm totul în 2 linguri de ulei de măsline.

2. Scoatem legumele din tigaie și le punem deoparte.

hallumi
Foto G4Food

3. Tăiem brânza halloumi în bucăți și o prăjim în aceeași tigaie, în care am mai pus 2 linguri de ulei.

4. Când brânza devine aurie, adăugăm ceapa, ardeii, sarea, piperul și sucul de roșii.

5. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.

hallumi
Foto G4Food

Se poate servi cu orez, quinoa, cuș-cuș sau paste și o salată de roșii și castraveți.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *