Rețetele Juanitei | Supă de mazăre ardelenească/ E dulce, sățioasă și putem alege între găluștile de griș sau de făină

supa de mazare, galusti, retete

Supa de mazăre este în spiritul ardelenesc al mâncărurilor mai dulci, împrumutate de la sași. Dacă vă place mâncărica de mazăre, cu siguranță veți aprecia și acest preparat ușor de făcut și îmbogățit cu găluști pufoase, care pot fi de griș sau de făină.

Ingrediente supă de mazăre cu găluște

  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 bucată de rădăcină de țelină
  • 1 pungă de 500 de grame de mazăre congelată
  • 2 litri supă de pui (sau apă)
  • 2 ouă
  • 6-8 linguri de griș
  • Smântână (opțional)
  • Ulei de măsline
  • Mărar, pătrunjel
  • Sare și piper

Preparare supă de mazăre cu găluște

  1. Legumele se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se călesc în câteva linguri de ulei încins timp de 10 minute.
  2. Se adaugă supa sau apa fierbinte și se mai fierb 10 minute.
  3. Se adaugă mazărea în supă fără a fi decongelată.
  4. Separat, se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă cu un vârf de sare, se freacă gălbenușurile cu puțină sare, apoi se adaugă 4 linguri de ulei. Se toarnă peste albușuri, amestecând cu mișcări largi, pentru a păstra aerul. Se pune grișul treptat, câte o lingură. Dacă doriți, puteți înlocui jumătate din cantitatea de griș cu făină și atunci puneți alternativ: o lingură griș, una făină.
  5. Se lasă 15 minute să se umfle grișul.
  6. Cu două lingurițe se formează găluștele, care se fierb în supă până se ridică la suprafață.
  7. La final, se adaugă verdeața tăiată mărunt și (opțional) smântâna.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *