Rețetele Juanitei | Salată de vară cu andive, ouă fierte și nuci/ Asezonată cu vinegretă de muștar Dijon

Salată de vară cu andive, ouă fierte și nuci se asezoneaza cu vinegretă de muștar Dijon Foto: G4Food

La capitolul salate de vară vă propunem o combinație fresh, cu andive (gust puțin amărui, textură crocantă), ouă (proteină cu textură moale) și ridichi. Totul asezonat cu o vinegretă dulce-acrișor-picantă și textura nucilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

Salată de vară cu andive, ouă fierte și nuci

Ingrediente

3-4 andive

2-3 ridichi

3-4 ouă

O mână de nuci

Preparare

Se fierb ouăle (tari). Se spală și se curăță andivele și ridichile. Se taie în rondele. Ouăle se răcesc, se curăță de coajă și se taie în patru. Se amestecă totul într-un bol de salată.

Vinegretă cu muștar Dijon și miere

Ingrediente 

1 linguriță de muștar Dijon

1 linguriță de miere

2 linguri de zeamă de lămâie

4 linguri de ulei de măsline extravirgin

Sare și piper proaspăt măcinat, după gust.

Opțional putem adăuga

Jumătate de șalotă tocată mărunt sau ceapă roșie

1 linguriță de oțet balsamic alb

Câteva picături de sos de soia.

Preparare

Într-un bol mic, amestecăm muștarul, mierea și lămâia.

Adăugăm treptat uleiul, amestecând energic cu un tel mic sau o furculiță până emulsionează.

Potrivim de sare și piper.

Servire

Se toarnă vinegreta peste salată chiar înainte de servire, amestecând ușor, ca să nu zdrobim ouăle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *