Vrem să pregătim un prânz sau o cină rapidă? Ar merge o salată? Da, dar una mai cosistentă. Nici prea calorică, cu legume proaspete, cu texturi diferite… salata a la russe e ceea ce ne trebuie.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente pentru salată a la russe
3-4 cartofi
2-3 morcovi
Jumătate de cană de mazăre prospătă
2-3 castraveți murați (eu am pus castraveciori în oțet, din cei micuți, cât degetul)
Albușul de la 2 ouă fierte și încă 2 ou întregi fierte
100 de gr de șuncă de porc macră.
Pentru maioneză
Gălbenușuri de la 2 ouă fierte
200 de ml de ulei de floarea soarelui de primă presă sau 100 de ml de ulei de măsline extravirgin
1 lingură muștar
Suc de lămâie
Sare, piper, după gust.
Preparare salată a la rousse vegană
Alege legume proaspete, de sezon. Cartofi noi, morcovi proaspeți, mazăre verde, crudă. Sunt pline de vitamine și dau un gust fresh preparatului. Speli legumele, le cureți, toci morcovii și cartofii în cubulețe. Se fierb, împreună cu mazărea la abur. Se lasă la răcit și scurs, apoi în frigider să se usuce de apă.
Se fierb 4 ouă tari, se curăță de coajă și se lasă la răcit. Separăm 2 gălbenușuri, apoi tăiem cele 2 ouă întregi și cele douaă albușuri mărunt.
La fel și castraveții murați pe care îi scurgem bine de zeamă. Tăiem și șunca în cubulețe mici.
Amestecăm totul adăugând sare și piper.
Pentru maioneză, se utilizează blender-ul vertical, urmând aceeași pași ca și la maioneza clasică. Se pun în paharul înalt uleiul, gălbenușurile fierte, muștarul, sarea și piperul, apoi se acționează blenderul ridicându-l încet. La final se adaugă puțin suc de lămâie până obținem consistența dorită.