Roșiile umplute cu orez, ciuperci, legume, cuș-cuș, quinoa etc sunt genul de preparate vegetariane, ideale și în timpul postului. Sunt sățioase, dar și ectrem de bune, dacă știm să le gătim și să le aromatizăm
Ingrediente pentru roșii umplute cu orez și ciuperci
6 roșii de grădină
100 g orez cu bob rotund
1 ceapă mare
1 morcov
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
3 bucăți ciuperci Champignon
100 de gr bulion de roșii
Sare și piper
50 de ml de ulei
Cimbru, dafin, pătrunjel
Preparare
Curățăm și tăiem ceapa marunt, la fel și ciupercile. Curățăm și dăm morcovul pe răzătoare. Sau tocăm totul în blender.
Călim ceapa și morcovul câteva minute în ulei încins, apoi adăugăm ciupercile și orezul.
Lăsăm orezul să se călească 2-3 minute, apoi începem să adăugăm apă (ideal supă de legume).
Pe măsură ce orezul se umflă, mai adăugăm puțină apă și tot așa. Orezul nu trebuie să fiarbă de tot, pentru că se va mai umfla și în cuptor. Punem sare și piper, pătrunjel tocat mărunt și omogenizăm compoziția.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Umplem roșiile cu orezul pregătit, cam trei sferturi din roșie.
Așezăm roșiile în cratiță, punem deasupra capacele și le așezăm în cuptor pentru 45-50 de minute, până când sunt bine coapte, rumenite, iar orezul este fiert complet.
Roșiile umplute cu orez și ciuperci sunt bune și calde și reci, așa că pot fi luate și la pachet. Se servesc cu iaurt sau smântână