Rețetele Juanitei: Pui la grătar cu sos de muștar, miere și curry. Un preparat ușor, rafinat și gata în 30 de minute

retete, retetele Juanitei, pui, sos, mustar, miere, curry, salata, foodlife

În canicula zilelor de vară, puiul la grătar este ingredientul care ne scoate cel mai adesea din încurcătură. Dacă îi adăugăm și un sos rafinat de muștar, miere și curry îl transformăm într-un preparat spectaculos. Și unde mai pui și că e gata în 30 de minute. Îl vom servi împreună cu o salată de rucola, avocado și mango. Sună bine?

Ingrediente pentru patru persoane:

4 bucăți piept de pui

1 avocado

1 mango

1 ceapă roșie

o mână de frunze de rucola

1-2 linguri de oțet balsamic (eu am pus de Jerez)

ulei de măsline extravirgin

zeamă de lămâie

sare, piper

Pentru sosul de muștar:

4 lingurițe de miere

2  lingurițe de muștar de Dijon

1 linguriță de curry

Pregătim bucățile de pui, le dăm cu sare, piper, le ungem cu puțin ulei. Le lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Amestecăm bine ingredientele pentru sos.

Încălzim cuptorul la 180 de grade, căldură sus jos. Ungem pieptul de pui cu sosul. Îl marcăm (prăjim rapid) în tigaie pe toate părțile. Folosim o tigaie care se poate introduce în cuptor. Punem puiul la cuptor timp de 15-20 de minute. Cel mai bine este să-l încercăm cu termometrul. Dacă a trecut de 75 de grade este făcut. Dacă nu aveți termometru, încercați cu furculița. Carnea trebuie să fie moale, dar și suculentă și să nu aibă culoare roz și nici să nu curgă sânge din el. Nu-l lăsați nici prea mult pentru că va fi uscat. După ce-l scoatem din cuptor îl lăsăm puțin să se odihnească 5-10 minute.

În acest timp pregătim salata. Tăiem ceapa în felii foarte fine, avocado și mango în cubulețe. Punem puțină zeamă de lămâie peste ele ca să nu se oxideze avocado. Punem într-un castron de salată frunzele de rucola, restul ingredientelor și vinegreta (sare, piper, oțet, ulei).

Împărțim salata pe patru farfurii și punem deasupra bucățile de pui și sosul rămas.

Puiul trebuie întotdeauna bine gătit. Dacă nu doriți să-l băgați în cuptor puteți tăia bucățile de piept în felii subțiri și să le frigeți pe grătar.

Poftă bună!

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *