Niște „popcorn” de pui crocant și foarte gustos, pe care să-l înmoi într-un sos de miere și muștar, ce poate fi mai tentant. Este exact ca la KFC, doar că știi exact ce ai pus în el. Bucățelele de pui sunt mici și crocante, exact ca popcorn-ul și se pot ciuguli cu o bere lângă.
Ingrediente pentru „popcorn de pui”
500 de gr de piept de pui
150 de gr de făină
200 de ml de apă
1 lingură de usturoi pudră
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
1 lingură de ceapă uscată praf
1 lingură de boia dulce/picantă
1 ou
Sare și piper după gust
Ulei pentru prăjit (eu folosesc de floarea soarelui)
Pentru sosul cu miere și muștar:
- 1 lingură de muștar Dijon
- 1 lingură de miere
- 3 linguri de maioneză
Preparare
Tăiem pieptul de pui, în bucăți egale, micuțe, de dimensiunea unei îmbucături.
Într-un bol, amestecăm făina, boiaua (puteți pune după gust dulce sau iute sau și și), ceapa și usturoiul pudră, oul, apa, sarea și piperul. Amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă, apoi adăugăm bucățile de pui. Le acoperim bine cu marinada și lăsăm la frigider timp de o oră.
După ce s-au marinat, trecem bucățile de pui prin marinadă, scuturând ușor pentru a elimina excesul.
Prăjim puiul în ulei bine încins, la 180 de gr C (să scoată bule, dar să nu fumege), timp de câteva minute, până când devine auriu și crocant. Îl scoatem pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
Pentru sos, amestecăm maioneza cu muștarul și mierea, omogenizăm bine și servim alături de popcorn-ul de pui.
Poftă bună!
Citește și Cum se taie și se frăgezește carnea de pasăre/ Bonus – cum pregătim șnițele de curcan