Rețetele Juanitei | Paste cu sos de legume, carne de curcan și parmezan – un sos cremos care se prepară foarte ușor

paste Foto: G4Food

Pastele sunt pe gustul tuturor și au avantajul că se prepară repede. Dacă rămân pot fi luate la pachet a doua zi.

Ingrediente

Paste 100 de gr negătite de persoană

500 de gr de piept de curcan

1 morcov

1 praz

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


1 păstârnac

1 bucată de rădăcină de țelină

1 dovlecel

Ulei de măsline

Un pahar vin alb

Parmezan, după gust

Sare, piper, oregano.

Preparare paste 

Se curăță și se spală legumele. Se taie prazul în jumătate, apoi rondele, rădăcinoasele în cuburi mici. Se trag la tigaie în ulei de măsline.

Se taie pieptul de curcan cât mai mic. Se adaugă peste legume, se pune vinul, puțină apă, se rade dovlecelul. Se crege de sare, piper, oregano.

Se fierbe la foc mic 30 de minute.

Între timp se fierb pastele cu sare, conform indicațiilor de pe pachet.

Se scot din apă și se adaugă în sos, se mai lasă 2-3 minute. Se stinge focul și se pune parmezan.

Se servesc cu piper proaspăt măcinat deasupra.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *