Pana cotta face parte din grupa prăjiturilor realizate fără cuptor și cu o muncă minimă. Aveți însă nevoie de un timp mai îndelungat pentru a se închega în frigider.
Ingrediente
500 de ml de smântână pentru frișcă
80 de gr de zahăr pudră
esență de vanilie (o linguriță) sau zahăr vanilat
8 gr de gelatină.
Fructe: zmeură, piersică.
Preparare
Gelatina se pune la înmuiat în apă pentru 10 minute. În acest timp, restul ingredeintelor se pun într-o cratiță la foc mic. Nu trebuie să fiarbă (temperatura să nu treacă de 90 de grade C), doar să fie bine integrat zahărul în smântână.
Se lasă amestecul la răcit până ajunge la 60-70 de grade C și se încorporează gelatina.
Fructele se spală și se scurg, se taie piersica în bucățele.
Am turnat amestecul în forme individuale și am adăugat câte 3 fructe de zmeură și 3 bucățele de piersică. Au ieșit 10 forme.
Se pun jumătate de ora în congelator și încă 2 ore în frigider. Nu le lăsați mai mult în congelator că vor face ace de gheață.
Cum se scot din forme
Se fierbe apă într-o cratiță, în care apoi este scufundată forma 2 secunde. Ulterior, cu un cuțit, se desprinde pana cotta de pe margini și se răstoarnă pe o farfurie. Având fructe în interior nu are nevoie de sos, dar îi puteți adăuga, dacă doriți, un coulis de fructe sau un sos de ciocolată.