Rudă bună cu celebrele chiftele de dovlecei, această omletă este mai ușor de preparat și nu conține nici făină. În plus se prăjește într-o cantitate mică de ulei sau unt.
Ingrediente
1 dovlecel mare
2 cepe mici
8 ouă
Sare
Cașcaval ras cu conținut redus de grăsimi
Ulei de măsline extravirgin sau unt
Preparare omletă
Curățăm și tăiem ceapa cubulețe mărunte. O punem într-o tigaie cu ulei sua unt și o călim.
Între timp, spălăm dovlecelul și îl dăm pe răzătoare. Când ceapa devine translucidă, adăugăm dovlecelul și asezonăm cu sare după gust.
Gătim până când dovlecelul se înmoaie bine și începe să se rumenească. Batem ouăle într-un bol și încorporăm ceapa și dovlecelul.
Amestecăm bine și adăugăm cașcavalul ras. Punem compoziția într-o tigaie cu puțin ulei sua unt și gătim pe ambele părți până când omleta este bine făcută.