O cititoare din București a G4Food, care își petrece verile la țară, unde cultivă legume în mica sa grădină și le folosește pentru propria ei bucătărie, ne-a trimis o rețetă de ruladă de dovlecei.
Ingrediente:
2 dovlecei( 650-700 g, nu mai mult)
3 ouă
3-4 linguri cu vârf cu făină
praf de usturoi
pătrunjel tocat
sare, piper
-pentru umplutură:
250g cremă de brânză
9 felii subțiri de șuncă
9 felii subțiri de cașcaval
Procedeu
Răzuim dovleceii și adăugăm sare pentru a lăsa apă, apoi îi lăsăm 15 minute în repaus, după care îi scurgem bine . Adăugăm ouăle, mixăm, apoi punem sarea, usturoiul, pătrunjelul tocat și piperul. La final, adăugăm făina și amestecăm pentru omogenizare.
Punem compoziția obținută într-o tavă clasică de aragaz, pe hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 20-25 minute, până când blatul începe să se rumenească pe margine.
Îl lăsăm la răcit și îl transferăm pe o folie alimentară. Când este blatul este bine răcorit, punem crema de brânză, în strat subțire. Apoi, așezăm feliile de șuncă și deasupra lor feliile de cașcaval. Rulăm strâns folia alimentară și legăm capetele acesteia cu fir de bumbac.
Punem rulada în frigider pentru cel puțin 2 ore. După aceea, o putem servi. Poftă bună!