Rețetă de week-end de la cititori: Ruladă de dovlecei umplută cu șuncă și cașcaval

dovlecei, rulada de dovlecei, legume foto: G4Food

O cititoare din București a G4Food, care își petrece verile la țară, unde cultivă legume în mica sa grădină și le folosește pentru propria ei bucătărie, ne-a trimis o rețetă de ruladă de dovlecei. 

Ingrediente:

2 dovlecei( 650-700 g, nu mai mult)

3 ouă

3-4 linguri cu vârf cu făină

praf de usturoi

pătrunjel tocat

sare, piper

-pentru umplutură:

250g cremă de brânză

9 felii subțiri de șuncă

9 felii subțiri de cașcaval

Procedeu

Răzuim dovleceii  și  adăugăm sare pentru a lăsa apă, apoi îi lăsăm 15 minute în repaus, după care îi scurgem bine . Adăugăm ouăle, mixăm, apoi punem sarea, usturoiul,  pătrunjelul tocat și piperul. La final, adăugăm făina și amestecăm pentru omogenizare. 

Punem compoziția obținută într-o tavă clasică de aragaz, pe hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Introducem tava  în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 20-25 minute, până când blatul începe să se rumenească pe margine. 

Îl lăsăm la răcit și îl transferăm pe o folie alimentară. Când este blatul este bine răcorit, punem crema de brânză, în strat subțire. Apoi, așezăm feliile de șuncă și deasupra lor feliile de cașcaval. Rulăm strâns folia alimentară și legăm capetele acesteia cu fir de bumbac.

dovlecei, rulada de dovlecei, legume
foto:G4Food

Punem rulada în frigider pentru cel puțin 2 ore. După aceea, o putem servi. Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *