Sondaj la nivel global: Fenomenele meteo extreme și creșterea costurilor, principalele provocări cu care se confruntă fermierii / Doar 14% din agricultorii din Europa estimează profituri mai mari în 2024

seceta pedologica, ajutor de stat, madr, fermieri Sursa foto: Pexels

Un nou raport publicat de McKinsey & Company dezvăluie dificultățile tot mai mari cu care se confruntă fermierii la nivel global, printre care creșterea costurilor de producție și impactul evenimentelor meteorologice extreme. Intitulat „Global Farmer Insights 2024”, raportul oferă o privire de ansamblu asupra tendințelor și provocărilor majore din sectorul agricol, pe baza interviurilor cu peste 4.400 de fermieri din întreaga lume, notează publicația agriland.co.uk.

„Având în vedere mediul macroeconomic actual, prioritatea fermierilor de astăzi este îmbunătățirea productivității, prin tehnologii agricole (agri-tech) pentru îmbunătățirea operațiunilor, produse biologice sau practici durabile”, se arată în raport.

Creșterea prețurilor inputurilor rămâne principala problemă pentru 48% dintre fermierii chestionați, în timp ce 24% dintre aceștia au raportat creșteri semnificative ale costurilor cu îngrășămintele, forța de muncă și protecția culturilor. Evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi secetele și inundațiile, au fost menționate drept a doua preocupare majoră, mai ales în rândul fermierilor din Europa și America Latină.

Aproximativ 65% dintre fermierii indieni și 45% dintre cei latino-americani estimează profituri mai mari în acest an

În contrast, fermierii din India și America Latină au o perspectivă mai optimistă asupra profiturilor viitoare. Aproximativ 65% dintre fermierii indieni și 45% dintre cei latino-americani estimează profituri mai mari în acest an, spre deosebire de pesimismul fermierilor din Europa și America de Nord, unde doar 14%, respectiv 13%, cred în creșterea profiturilor.

Adoptarea tehnologiilor agricole și a practicilor sustenabile continuă să crească, în special în America de Nord și America Latină, unde 75%, respectiv 60%, dintre fermieri au declarat că sunt dispuși să implementeze tehnologia în fermele lor.

Raportul oferă o imagine cuprinzătoare a provocărilor globale din agricultură, arătând totodată calea către practici mai durabile și tehnologii inovatoare care pot susține profitabilitatea pe termen lung.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *