Pui înăbușit cu ciuperci și praz, o cină săracă în grăsimi saturate și bogată în fibre/Sosul de muștar aduce o savoare ușor picantă

Pui înăbușit cu conținut redus de grăsimi saturate Foto: Eatingwell

Colesterolul ridicat poate fi dificil de gestionat și crește riscul unor probleme medicale. Această rețetă de pui înăbușit cu ciuperci este propusă de Eatingwell și are un nivel de colesterol scăzut, fiind săracă în grăsimi saturate și bogată în fibre.

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de semințe de struguri sau de avocado, împărțite
  • 1 kilogram de pulpe de pui dezosate, fără piele, tăiate
  • ¾ linguriță sare, împărțită
  • ½ linguriță piper măcinat, împărțită
  • 350 g de ciuperci mixte, tocate grosier
  • 2 căni de praz feliat (1 praz mediu), clătit bine
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 lingurițe de cimbru sau tarhon proaspăt tocat, plus mai mult pentru garnitură
  • 3 linguri de făină albă
  • 3 căni de supă de pui cu conținut scăzut de sodiu
  • 2 căni de mazăre congelată
  • 1 lingură de muștar Dijon

Mod de preparare

Pentru a prepara rețeta de pui înăbușit cu ciuperci încălziți o lingură de ulei într-o oală mare la foc mediu. Pulpele de pui se tamponează cu un prosop pentru a se usca și se presară cu câte 1/4 linguriță de sare și piper. Adăugați puiul în oală și gătiți până se rumenește pe ambele părți, în total între 6 și 8 minute. Se transferă pe o farfurie curată.

Adăugați restul de două linguri de ulei și ciupercile în tigaie și gătiți, amestecând ocazional, până se rumenesc ușor, 4-6 minute. Adăugați prazul și gătiți, amestecând ocazional, până când prazul începe să se înmoaie, aproximativ 4 minute. Apoi adăugați usturoiul și cimbrul (sau tarhonul) și gătiți până se parfumează, aproximativ 1 minut. Presărați amestecul cu făină și gătiți, amestecând, timp de 1 minut.

Adăugați supa, măriți focul la maxim și aduceți la fierbere, răzuind orice bucățele rumenite. Se reglează căldura pentru a menține un clocot scăzut. Puneți din nou puiul și sucurile acumulate, acoperiți și gătiți pentru aproximativ 10 minute sau până când carnea devine moale. Se condimentează cu restul de 1/2 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper.

Apoi transferați puiul pe un platou de servire. Adăugați mazărea și muștarul în sos și gătiți, fără a acoperi, până când mazărea se încălzește, aproximativ 2 minute. Turnați sosul peste pui și decorați cu mai mult cimbru (sau tarhon), dacă doriți.

Pont: Expunerea la soare declanșează producția de vitamina D în ciuperci, făcându-le una dintre puținele surse alimentare ale acestui nutrient. Ciupercile sălbatice au chiar mai multă vitamina D decât cele cultivate, care sunt de obicei crescute în întuneric

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *