Producția mondială de cafea este în creștere cu peste 4 procente/Volumele sunt estimate la 176,2 milioane de saci a câte 60 de kilograme, pentru recolta 2024-2025

Cultira mondială de cafea Foto: Dreamstime

Recolta braziliană va fi echivalentă cu 33,3% din producția mondială de cafea, Vietnam 16,5% și Columbia 7%, notează Revista Cultivar.

Producția de cafea din specia Coffea arabica (cafea arabica), la nivel global, prognozată pentru recolta 2024-2025 a fost estimată la un volum fizic echivalent cu 99,9 milioane de saci de 60 de kilograme, performanță. Dacă va fi confirmată, aceasta va fi o creștere cu 4,4% a producției globale a acestui sortiment, în comparație cu recolta din același ciclu anterior, care a fost de 95,7 milioane de saci.

De asemenea, la sortimentul Coffea canephora (cafea robosa+conilon), în termeni globali, producția a fost estimată pentru anul cafelei curent la 76,4 milioane de saci de 60 de kilograme, volum fizic. Dacă ar fi confirmată, va reprezenta o creștere de 4%, în comparație cu recolta mondială din ciclul anterior, al cărui volum fizic a fost de 73,5 milioane de saci.

În acest context, se pare că recolta mondială totală de cafea estimată pentru ciclul de producție evidențiat, incluzând în mod evident cele două specii de cafea menționate, va totaliza echivalentul a 176,2 milioane de saci de câte 60 de kilograme.

Brazilia, cel mai mare producător de cafea

Pe baza acestor cifre citate cu privire la performanța culturii globale a cafelei, în prezenta analiză a estimărilor de prognoză pentru cele două specii de cafea merită să se stabilească și o comparație, și astfel evidențiind performanța și participarea celor mai mari trei țări producătoare de cafea din lume, care sunt, respectiv, Brazilia, Vietnam și Columbia, ale căror recolte acumulate vor corespunde cu aproximativ 57% din totalul estimat la nivel global.

Datele și analizele acestui studiu privind producția de cafea din cele două specii cultivate în lume au fost obținute din Rezumatul Executiv al Cafelei iulie 2024, care este publicat și difuzat lunar de către Secretariatul de Politică Agricolă – SPA, al Ministerului Agriculturii și Creșterii – Mapa. În plus, acest document este disponibil integral și la Observatorul Cafelei al Consorțiului de Cercetare a Café, care este coordonat de Embrapa Café.

Vietnam și Columbia, în top 3 producători de cafea

Revenind la punctul central al acestei analize, se pare că Brazilia, în mod tradițional țara care este cel mai mare producător de cafea din lume, a cărei recoltă totală prevăzută, inclusiv suma celor două specii, va totaliza 58,81 milioane de saci, 42,10 milioane de saci de cafea arabica și, în plus, 16,70 milioane de saci de cafea canephora. Astfel, acest volum de cafea braziliană va fi echivalent cu 33,3% din recolta mondială prognozată pentru perioada în cauză.

În continuare, se remarcă Vietnam, a doua țară producătoare de cafea de pe planetă, incluzând și ambele specii în acest caz, cu cafea canephora ar trebui să fie responsabilă pentru 27,9 milioane de saci, iar cafea arabica va ajunge la doar 1,2 milioane de saci din această specie, însumând astfel 29,1 milioane de saci, ceea ce va corespunde la aproximativ 16,5% din producția mondială.

Și, în sfârșit, ca punct culminant al acestui clasament al celor mai mari trei țări producătoare de cafea din lume, vine Columbia, care produce doar cafea arabica, țară a cărei recoltă a fost estimată la 12,4 milioane de saci, ceea ce va corespunde unui procent de doar 7,0% din recolta mondială a celor două specii menționate mai sus.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *