Sătios și energizant, acest porridge de ovăz este un excelent mod de a ne începe ziua, iar fructele asigură componenta dulce fără a exagera sau a fi necesar zahăr adăugat, așa cum de multe ori se întâmplă cu cerealele cumpărate din comerț.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Perfect pentru oricine, pentru un mic dejun în familie în weekend, rețeta nu poate fi mai simplă, iar rezultatul i-ar putea surprinde chiar și pe cei reticenți la ideea de a include cereale în prima masă a zilei.
Ingrediente:
-
250 ml lapte (poate fi lapte normal sau vegetal)
-
50 de gr de fulgi de ovăz
-
Fructe proaspete
-
Un baton de scorțișoară (opțional)
Adevăratul porridge se gătește într-o cratiță și se amestecă cu un spurtle din lemn (un băț special). Dacă nu ai un spurtle, nu te îngrijora. O lingură de lemn este la fel de bună. Fulgii de ovăz pentru porridge-ul scoțian sunt măcinați cu piatra și au o textură între fulgii întregi și cei tăiați. Putem obține ceva asemănătr punând fulgii întregi într-un blender și tocând puțin, pentru a avea o structură intermediară, nici întregi nici măcinați.
Cum se prepară porridge scoțian
-
Punem laptele și fulgii de ovăz tăiați într-un vas și le aducem la fierbere lentă, la foc mic.
-
Gătim timp de aproximativ 10 minute, amestecând ocazional, până când amestecul capătă consistența specifică de budincă. Dacă îl vrem mai lichid punem mai mult lapte.
-
Luăm de pe foc când textura este pe placul nostru și lăsăm să se răcească puțin.
-
Între timp, putem tăia fructele preferate. Se potrivesc bine orice fel de fructe, ideal să fie proaspete, de sezon, dar poți folosi și fructe congelate sau din compot.
Porridge-ul este un mic dejun suficient de sățios încât să nu necesite altceva alături. Totuși, poți adăuga o ceașcă de ceai, o infuzie sau chiar un suc proaspăt, pentru un mic dejun mai bogat.