Un poridge cu cacao, îndulcit cu o mână de curmale, este suficient pentru a-ți face ziua plăcută încă de dimineață. Pe lângă faptul că e delicios, mai e și sățios, astfel că nu-ți va fi foame și vei avea energie vreme de câteva ore bune, promite BBC Good Food, care recomandă rețeta.
Ingrediente
- 125g fulgi de ovăz
- 4 curmale, fără sâmburi
- 500-600ml lapte (orice tip de lapte funcționează)
- 1 lingură de cacao sau pudră de cacao de calitate
- Iaurt și sirop de arțar, pentru servire (opțional)
Mod de preparare
Pasul 1
Mixează jumătate din fulgii de ovăz și curmalele într-un robot de bucătărie până obții o pastă groasă, adăugând puțin lapte, dacă este necesar, pentru a ajuta lamele să se miște. Pune amestecul într-o cratiță și adaugă restul fulgilor de ovăz, 500ml lapte, cacao și un praf de sare. Amestecă bine și pune cratița la foc mic-mediu.
Pasul 2
Amestecă-l din când în când, timp de 5-10 minute, până devine gros și cremos. Poți să adaugi un strop de lapte suplimentar dacă preferi o consistență mai fluidă. Servește o porție de poridge cu cacao la micul dejun, alături de o lingură de iaurt și puțin sirop de arțar, dacă dorești.