Piersici la grătar. Cu iaurt și miere pot fi un mic dejun sau un desert delicios

piersici la gratar, retete, retetele Juanitei

Fructele coapte sau prăjite pe grătar sunt o combinație bună în salate, dar merg excepțional și cu iaurt, semințe, nuci. Le poți servi ca mic dejun când te grăbești, pentru că se prepară în câteva minute. Sau pot fi un desert sănătos și rapid. De gustos nu mai vorbim

Se taie piersicile în jumătăți (câte una de persoană). Eu le-am tăiat felii că erau niște piersici mai tari, mai greu de desprins de pe sâmbure. Am uns grătarul cu puțin unt (dacă puneți ulei nu se va arde atât de tare, dar untul e mai gustos). Se lasă 1 minut pe fiecare parte, să se caramelizeze suprafața.

piersici la gratar, retete, retetele Juanitei

După ce s-au răcit, se așează într-un castron, se pune deasupra un borcănel cu iaurt grecesc (sau câteva linguri). Se adaugă una-două linguri de miere și câteva semințe de fistic, tăiate mărunt.

Evident puteți adăuga și alte semințe sau nuci, după gust.

piersici la gratar, retete, retetele Juanitei

Dacă o serviți ca desert, după prânz sau cină, puteți prepara un sos dintr-un pahar de vin, câteva linguri de miere și vanilie. Se fierb împreună câteva minute și se stropesc cu sos piersicile. Se adaugă ulterior iaurtul și fisticul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *