Peste 400 de copii din medii vulnerabile participa la ateliere de știință / Inițiativa face parte din programul educațional „Meniul Zilei de Mâine”, derulat de Sphera Franchise Group și KFC România în parteneriat cu Bucharest Science Festival

Ateliere de știință pentru copii Sphera Franchise Group

Peste 400 de copii din medii defavorizate participă, în această vară, la ateliere de știință care includ: lecții despre galaxii, bacterii și legile fizicii care țin avioanele în aer, toate gândite să stimuleze curiozitatea și gândirea critică. Inițiativa face parte din programul educațional „Meniul Zilei de Mâine”, derulat de Sphera Franchise Group și KFC România în parteneriat cu Bucharest Science Festival.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -
Ateliere de știință pentru copii
Sursa foto: Sphera Franchise Group

După ce anul trecut copiii au explorat universul printr-un planetariu mobil, ediția din 2025 aduce ateliere de astronomie, fizică și microbiologie în localități precum Merenii de Jos (județul Teleorman), Chiajna (județul Ilfov), iar în curând, în alte comunități vulnerabile din București și Giurgiu. Lecțiile se desfășoară sub forma „Laboratorului de AHAAA!”, un program menit să aducă știința mai aproape de copiii care, altfel, nu ar avea acces la astfel de experiențe.

„Prin acest program, ne propunem ca educația să depășească sala de clasă și să le oferim copiilor experiențe care să le dezvolte curiozitatea. Ne dorim să influențăm viitorul cât mai multor elevi”, spune Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager la Sphera Franchise Group.

Ateliere de știință pentru copii
Sphera Franchise Group

Activitățile sunt organizate cu sprijinul unor ONG-uri precum SOS Satele Copiilor, Mia’s Children, Ana și Copiii, Zi de Bine și Casa Bună, care contribuie de ani buni la sprijinirea nevoilor educaționale și alimentare ale copiilor.

„Este esențial să-i educăm pe copii în spiritul științei, să le oferim competențele necesare zilei de mâine, să le deschidem ochii asupra Universului”, subliniază și Alexandru Toma Pătrașcu, directorul Bucharest Science Festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *