Este preparatul verii, toți producătorii de paste sau de sos de roșii o prezintă pe propriile portaluri. Poate înlocui cu succes pizza în anumite momente dar poate reprezenta și un ceva inedit, original, pe un platou cu aperitive. Mai ales că peste combinația de sos de roșii și mozzarella putem adăuga, la fel ca peste pizza, și alte ingrediente: măsline, anșoa sau ton, felii de bacon sau de somon afumat, alte brânzeturi, salam picant, ciuperci, ardei etc.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Sunt extrem de ușor de preparat: se fierb pastele doar pe trei sferturi, se înfig pe bețișoase de bambus pentru frigărui, se adaugă peste ele partea aromatică și se dau la cuptor câteva minute. Trebuie doar să fim atenți să manevrăm cu atenție pastele, să nu se rupă. Apoi, să le așezăm pe bețișoare astfel încât să țină sosul deasupra, să nu curgă printre ele.
Sunt foarte ușor de servit, așa înfipte pe bețișoare, motiv pentru care se pretează ca idee originală și la o masă mai mare, de duminică sau de sărbătoare. Mai ales că se pot prepara și cu o zi înainte și încălzi la moment.
Ingrediente pentru 4 porții de paste pe băț
- 180 g tortiglioni sau penne rigate format cât mai mare
- 400 g passata de rosii
- 120 g mozzarella
- 30 g parmezan
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- sare, opțional și piper sau oregano
- frunze de busuioc
Procedeu
Se țin bețișoarele de frigărui la înmuiat în apă; acest lucru va preveni arderea lor în cuptor.
Între timp, preparăm sosul: călim un cățel de usturoi tăiat fin într-o tigaie cu ulei, la foc mic. Adaugă conserva de roșii de tip passata, sare, câteva frunze de busuioc și, opțional, piper sau oregano. Acoperă și lasă să fiarbă la foc mic spre mediu timp de 7 minute.
Punem la fiert pastele și apoi le scurgem când sunt încă foarte al dente, le condimentăm cu jumătate din sosul de roșii preparat și le înfigem pe rând pe bețișoare, aproximativ 15 bucăție pe fiecare bețișor.
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și adăugăm peste ele restul de sos de roșii. Iar peste sosul de roșii aromat adăugăm mozzarella, apoi puțin parmezan ras. Dăm la cuptor timp de 15 minute la 180°C, ideal cu ventilație, dacă avem un cuptor cu această modalitate.
Citește și:
Cum se face un sos rapid și aromat pentru pizza
Cele mai simple sosuri de roșii, care merg cu paste, orez, cartofi sau alte legume
Cum se face pizza marinara, doar cu sos de roșii, fără mozzarella