Pastele de vineri seara. Salată de paste reci cu dovlecei cruzi marinați, file de macrou din conservă și, opțional, boabe de fasole, cu lămâie din belșug și ierburi aromatice

paste-cu-dovlecei-marinati-si-macrou-din-conserva-optional-si-boabe-de-fasole-salata-rece-de-paste foto: manjoo.it

O idee rapidă de paste de vineri seara în versiune rece, de vară. Gata în timp record, mai ales că o parte din ingrediente sunt din conservă. Pe lângă pastele fierte și răcite, folosim dovlecei cruzi marinați rapid într-un amestec aromatic cu lămâie și fileuri de macrou din conservă. Opțional, și boabe de fasole tot din conservă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 iulie

Această rețetă rapidă de paste cu dovlecei și macrou este în sinteză o opțiune rapidă și economică – o combinație extrem de reușită din ingrediente simple. Și rece, un fel complet pentru serile de vară, pe care o putem personaliza cu ierburi aromatice și condimente după preferință. Și căruia, dacă vrem, îi mai putem adăuga roșii și/sau ardei tăiați mărunt și condimentați anterior. Dincolo de faptul că este un preparat echilibrat și care conține toți macronutrienții și toate categoriile de alimente recomandate: legume, pește, leguminoase și cereale integrale.

Ingrediente pentru 4 porții de paste cu dovlecei marinați și macrou

  • 300 g paste scurte tip penne, preferabil integrale

  • 500 g fileuri de macrou din conservă

  • 2 dovlecei cruzi, proaspeți

  • 1-2 lămâi

  • ulei de măsline extravirgin

  • ½ legătură pătrunjel

  • 1 cățel de usturoi

  • sare, piper după gust

Procedeu

Pentru a marina dovleceii, pregătim într-un bol un amestec din 2-3 linguri de ulei, preferabil de măsline, 2 linguri de suc de lămâie, pătrunjel tăiat mărunt, un cățel de usturoi tăiat în bucăți mici, puțină sare și piper.

Tăiem dovleceii felii cât mai subțiri și lungi, după ce i-am spălat bine și eliminat extremitățile. Îi adăugăm în amestecul preparat și îi lăsăm măcar o oră. Prin urmare, este preferabil ca acestă operațiune să fie prima. Cu cât intervalul de timp este mai lung, cu atât dovleceii vor deveni mai aromați.

Fierbem pastele conform instrucțiunilor, apoi le clătim sub apă rece, pentru a le răci și a elimina amidonul de pe ele, nu trebuie să fie lipicioase.

În timp ce fierb pastele, scurgem fileurile de macrou din lichidul din conservă și, dacă vrem să adăugăm boabe de fasole, le scurgem și pe ele.

În final amestecăm în același bol în care vom servi pastele la masă: pastele fierte și scurse bine, dovleceii marinați cu tot cu lichidul de marinare din care am eliminat usturoiul, fileurile de macrou desfăcute grosolan, boabele de fasole.

Asezonăm în continuare cu încă puțin suc de lămâie și coajă rasă și eventual pătrunjel verde tocat mărunt.

Alte idei de salate reci de paste:

Salată în stil grecesc cu paste

Spaghetti reci cu trei feluri de roșii, mozzarella și busuioc proaspăt

Paste cu cremă de avocado și bastonașe de surimi

Tagliatelle cu creveți și roșii uscate, calde sau reci

Penne cu somon afumat și rucola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *