O companie dezvoltă o nouă soluție de vizualizare a calității alimentelor / O cerneală care își schimbă culoarea în timp va permite o altă abordare a deșeurilor de produse proaspete

O cerneală care își schimbă culoarea va ajuta la o abordare diferită a deșeurilor proaspete Foto: Dreamstime

Hitachi Industrial Equipment Systems a dezvoltat o nouă soluție de vizualizare a calității alimentelor, utilizând cerneală care își schimbă culoarea, fiind sensibilă la timp și temperatură. Scopul este  monitorizarea calității într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor și reducerea risipei, notează foodbev.

Soluția folosește o cerneală care își modifică culoarea în funcție de timpul scurs și de temperatură, fără a necesita energie sau recuperare. Acest lucru are ca scop simplificarea urmăririi produselor sensibile la temperatură și creșterea valorii produselor.

Hitachi Industrial Equipment Systems a dezvoltat o nouă soluție de vizualizare a calității alimentelor, utilizând cerneală sensibilă la timp și temperatură, cu scopul de a monitoriza calitatea într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor și de a reduce risipa.

Soluția, cerneala care își schimbă culoarea

Soluția include o cerneală care își schimbă culoarea în funcție de timpul scurs și de temperatură, fără a necesita energie sau recuperare. Acest lucru are ca scop simplificarea urmăririi produselor sensibile la temperatură și creșterea valorii acestora.

Aceasta dispune de o etichetă imprimată cu cerneală sensibilă la timp și temperatură și o aplicație pentru vizualizarea calității. Eticheta este atașată produselor și include un cod bidimensional pentru urmărire. Prin scanarea etichetei cu aplicația, utilizatorii pot determina datele acumulate despre temperatură, pot prezice gradul de coacere și pot identifica momentul optim pentru consum.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Potrivit Hitachi, într-o demonstrație cu pepeni, monitorizarea temperaturii realizată de cerneală a corespuns cu cea a dispozitivelor tradiționale de înregistrare, iar aplicația a prezis cu succes gradul de coacere, permițând factorilor implicați să ia decizii informate și să reducă risipa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *